ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 66-78: Τη «Βασίλισσα» δεν την ξεγράφεις ποτέ!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ρεάλ Μαδρίτης έριξε στο καναβάτσο τη Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του Final 4, επικρατώντας με 78-66 και δίνοντας ραντεβού στον τελικό με τον Ολυμπιακό.

Συντάκτης: Ιωσήφ Σηφάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τι κι αν η Μπαρτσελόνα πήγε στο Final 4 του Κάουνας σε εξαιρετική κατάσταση με 11 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις; Τι κι αν η Ρεάλ αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα;

Η «Βασίλισσα» απέδειξε πως δεν μπορείς να την υποτιμήσεις ποτέ, παίρνοντας μια τεράστια πρόκριση (78-66) για τον τελικό της Euroleague, όπου θα συναντήσει τον Ολυμπιακό το βράδυ της Κυριακής (21/05 – 20:00)

Το πρώτο δεκάλεπτο του clasico περιελάμβανε αρκετή… σκληράδα και από τις δύο ομάδες, με τον Ταβάρες να ξεχωρίζει με 10 πόντους και 6 ριμπάουντ, τη στιγμή που οι πόντοι των Καταλανών ήρθαν μόνο από τρίποντα (6/10), μιας και μέτρησαν 0/3 δίποντα και 0/2 βολές, σε ένα αν μη τι άλλο ασυνήθιστο φαινόμενο.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έδειξε να έχει περισσότερες λύσεις, τις οποίες αξιοποίησε για να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια με 42-36, παρά το γεγονός πως ο Νίκολα Μίροτιτς έως το ημίχρονο δεν είχε σκοράρει.

Από την πλευρά τους, οι Μαδριλένοι ουσιαστικά «πλήρωσαν» τις κακές τους επιδόσεις στην περιφέρεια, με 3/13 τρίποντα.

Το σκηνικό του μεγάλου ημιτελικού έμελλε να ανατραπεί στην τρίτη περίοδο, μιας και η ευστοχία των «Μπλαουγκράνα» έξω από τα 6,75 σταμάτησε, ενώ ο Μαυροβούνιος άσος εξακολουθούσε να… ήταν απών.

Τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει ως το φινάλε με τον μυθικό Ταβάρες να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 20 πόντους, 15 ριμπάουντ και 3 τάπες!

Έτσι, Ολυμπιακός και Ρεάλ θα τεθούν αντιμέτωποι για τέταρτη φορά σε τελικό EuroLeague, με τους Μαδριλένους να μετρούν 2 κατακτήσεις και οι Πειραιώτες μια.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 42-36, 55-58, 66-78

Δείτε τα στατιστικά ΕΔΩ

Περισσότερα σε λίγο…

Exit mobile version