ΕΛΛΑΔΑ

Προπονητές μπάσκετ: Ανοιχτή επιστολή προς την ΕΟΚ

Εξαιρετική πρωτοβουλία από το σύνολο των Ελλήνων προπονητών μπάσκετ κι επιστολή προς την ΕΟΚ ώστε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες

Μπάσκετ
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Με μια πολύ δυναμική επιστολή και με πρωτοβουλία που διατρανώνει την ενότητα, οι προπονητές του μπάσκετ αποφάσισαν να καταθέσουν την πρότασή τους για την επανάνεναρξη των πρωταθλημάτων. Η επιστολή απευθύνεται προς την ΕΟΚ από την οποία ζητούνται συντονισμένες ενέργειες ώστε όλα να μπουν σε μια τάξη.

Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία την οποία έχουν υπογράψει σχεδόν όλοι οι προπονητές μπάσκετ. Όλοι οι Έλληνες προπονητές για την ακρίβεια, που εργάζονται είτε στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, είτε στις εθνικές κατηγορίες και τα τοπικά, ακόμα και στο εξωτερικό. Την πρωτοβουλία την άρχισε συντονισμένα μια ομάδα προπονητών που έχει ήδη καταφέρει να αποσπάσει τις υπογραφές του συνόλου των συναδέλφων τους.

Η επιστολή αναφέρει:

«Αίτημα-Παράκληση Προπονητών Καλαθοσφαίρισης προς την Ε.Ο.Κ..

Αγαπητοί κύριοι,

παρακολουθούμε με έκδηλη αγωνία, σχεδόν 3 μήνες τώρα, από τότε που απαγορεύθηκαν οι προπονήσεις του αγαπημένου μας αθλήματος, κάποιες μεμονωμένες προσπάθειες (σοβαρές και προς τη σωστή κατεύθυνση το διευκρινίζουμε) για την επανεκκίνηση του μπάσκετ, που όλοι υπηρετούμε. Όλες οι προσπάθειες αυτές, που επαναλαμβάνουμε μας βρίσκουν σύμφωνους, χαρακτηρίζονται, αφενός από το γεγονός ότι είναι μεμονωμένες (δηλαδή εκφράζουν μόνο τον φορέα που τις κατέβαλε (Σ.Ε.Π.Κ., Π.Σ.Α.Κ., προπονητές Α2, κάποιες ομάδες, ατομικές τοποθετήσεις), αφετέρου από το γεγονός ότι δεν έχουν κανένα αντίκρισμα, διότι δεν προέρχονται από τον θεσμικά υπεύθυνο να τις υποβάλλει, δηλαδή (Ε.Ο.Κ.), προς τον επίσης θεσμικά αρμόδιο να τις προωθήσει δηλαδή (Υφυπουργείο Αθλητισμού & Γ.Γ.Α.), στην μοναδική υπεύθυνη να πάρει τις τελικές αποφάσεις, δηλαδή την Ελληνική Κυβέρνηση.

Επομένως, όλες οι συγκινητικές τολμούμε να πούμε προσπάθειες να ξαναμπούμε στα γήπεδα «πήγαν στον βρόντο», γιατί πολύ απλά δεν έγιναν ποτέ με τον μοναδικό προβλεπόμενο τρόπο, που ίσως θα είχε κάποιο αποτέλεσμα.

Κάνοντας λοιπόν πολύωρες καθημερινές επαφές και συζητήσεις, σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο πρόβλημα, με εκπροσώπους όλων των φορέων, καταλήξαμε με σεβασμό και αγωνία στο εξής αίτημα-πρόταση:

Αγαπητοί μας κύριοι, το Ελληνικό Μπάσκετ, που επί πολλά χρόνια αποτελείτε τον θεματοφύλακά του, βρίσκεται στην χειρότερη ίσως καμπή της ιστορίας του, λόγω της φοβερής αυτής πανδημίας και οι μόνοι που θεσμικά μπορείτε να δώσετε την μάχη της επιβίωσης του είστε εσείς, οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του. Ταπεινά φρονούμε ότι το αίτημα αυτό έπρεπε να είχε σταλεί προς την Πολιτεία εχθές. Ας γίνει αύριο με την ελπίδα να σώσουμε ότι μπορούμε. Ενωμένοι και ταγμένοι σ’ αυτό που αγαπάμε σχεδόν σε όλη μας τη ζωή. Στο μπάσκετ…

Με σεβασμό και αγωνία!»

 

*Τα ονόματα όλων, όσοι συναινούν στο παρόν, είναι στην διάθεση παντός ενδιαφερομένου, καθώς λόγω του εξαιρετικά μεγάλου πλήθους δεν επισυνάπτονται.

 

Exit mobile version