ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΟΚ: Εισιτήριο σε αγώνες υποδομών; Αυτή είναι η αλήθεια

Υπάρχει βάση στην πληροφορία και την καταγγελία του Παναγιώτη Φασούλα ότι θα μπει εισιτήριο σε αγώνες υποδομής κατόπιν εισήγησης της ΕΟΚ και του Βαγγέλη Λιόλιου; Διαβάστε το ρεπορτάζ
ΕΟΚ: Εισιτήριο σε αγώνες υποδομών; Αυτή είναι η αλήθεια

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Ουδέποτε επιχειρήθηκε η επιβολή εισιτηρίου σε αγώνες τμημάτων υποδομής και ουδέποτε κάτι τέτοιο υπήρξε στα πλάνα της ΕΟΚ ή του προέδρου, Βαγγέλη Λιόλιου όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Η ΕΟΚ και ο Βαγγέλης Λιόλιος βρέθηκαν στο στόχαστρο της κίνησης «Πρώτα το Μπάσκετ» στην οποία ηγείται ο Παναγιώτης Φασούλας(ηττημένος των εκλογών για την προεδρία) με κατηγορίες περί «επιβολή εισιτηρίου προκειμένου να μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει αγώνες τμημάτων υποδομής».

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό κι αναγκαστήκαμε ν’ αναζητήσουμε την άκρη του νήματος. Και μέσα από τις πληροφορίες που συλλέξαμε γίνεται απόλυτα κατανοητό ότι δε βρίσκεται μέσα στα πλάνα της ΕΟΚ κάτι τέτοιο ενώ πολύ περισσότερο είναι δεδομένο ότι η Ομοσπονδία ακούει ΟΛΑ τα σωματεία και ΟΛΕΣ τις Ενώσεις.

Προφανώς γι’ αυτό και δεν υπήρξε απάντηση από πλευράς Ομοσπονδίας αν και (προσωπική άποψη) προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γιατί ο Παναγιώτης Φασούλας ενώ είναι μέλος του ΔΣ δεν εκφράζει τη διαφωνία του και δεν καταθέτει την πρότασή του στη διάρκεια του Συμβουλίου και προτιμά την έκδοση ανακοίνωσης.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, από εκπρόσωπο Ένωσης της Βόρειας Ελλάδας υπογραμμίστηκε ότι έχουν ήδη βάλει (εδώ κι ένα χρόνο) ένα συμβολικό ποσό (2 ευρώ) στους αγώνες τμημάτων υποδομής, κατόπιν μάλιστα επιθυμίας των γονέων, προκειμένου να ενισχύεται το αναπτυξιακό υπόβαθρο στην περιοχή.

Μάλιστα αυτό κατατέθηκε ως «ιδέα» την οποία άκουσε ο Βαγγέλης Λιόλιος καθώς είναι υποχρέωση και καθήκον του προέδρου να ακούει όλες τις Ενώσεις. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ζήτησε να μάθει αν κάτι τέτοιο κάνει καλό με δεδομένο ότι δεν ήταν μέσα στα πλάνα του και στη συνέχεια είπε απλά «συζητήστε το».

Το θέμα έμεινε εκεί, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κάποια στιγμή ο πρόεδρος τους πρότεινε, εφόσον αποφασίσουν μια τέτοια κίνηση, όσα χρήματα συγκεντρωθούν να μένουν στις Ενώσεις (και όχι να πηγαίνουν στην ΕΟΚ όπως λανθασμένα διαδόθηκε) και ο ίδιος θα δίνει άλλα τόσα προκειμένου να χρησιμοποιούνται σε κοινωνικές δράσεις.

‘Θεωρεί, άλλωστε, ότι το μπάσκετ δεν είναι αποκομμένο από την κοινωνία και θα πρέπει πάντα να προσεγγίζει κοινωνικές ευαισθησίες και τον κάθε πολίτη.

Επί της ουσίας γίνονται αντιληπτά τα εξής:

Πρώτον, ουδέποτε υπήρξε εισήγηση για εισιτήριο σε αγώνες τμημάτων υποδομής από την Ομοσπονδία ή τον πρόεδρο.

Δεύτερον, ο πρόεδρος της ΕΟΚ δεν είναι ο Βαγγέλης Λιόλιος αλλά τα σωματεία που παράγουν μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα. Άρα είναι καθήκον του προέδρου να τα ακούει.

Τρίτον, το ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ δεν υπολόγιζε ως έσοδα (λειτουργώντας εντελώς «μπακαλίστικα» όπως του απέδωσαν) όλα τα παραπάνω, φαίνεται από το ότι όχι απλώς πρότεινε (εφόσον αποφασίσουν οι Ενώσεις βέβαια) να κρατήσουν τα χρήματα αλλά να τους ενισχύσει ώστε να επενδυθούν σε κοινωνικά προγράμματα και δράσεις.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν το τι έχει συμβεί. Και στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι η ΕΟΚ καλύπτει πλέον στο 100% των εξόδων το αναπτυξιακό πρόγραμμα πανελληνίως.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΕΟΚ: Εισιτήριο σε αγώνες υποδομών; Αυτή είναι η αλήθεια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College