ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΣΑΚΕ: Συμφωνούν ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν το λύνουν

Στον ΕΣΑΚΕ αρέσκονται σε κάθε ΔΣ να περιγράφουν ένα πρόβλημα αλλά να μη βρίσκουν λύσεις κι αυτό είναι ακόμα πιο ανησυχητικό
ΕΣΑΚΕ: Συμφωνούν ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν το λύνουν

Παρά τις έντονες φήμες που είχαν κυκλοφορήσει περί ανατροπών στον ΕΣΑΚΕ και πρότασης μομφής σε βάρος του προέδρου, τίποτα δεν έγινε.

Για την ακρίβεια, ο ΕΣΑΚΕ συνέχισε να λειτουργεί όπως ακριβώς και τις προηγούμενες φορές στα Δ.Σ. Συγκεντρώνονται, περιγράφουν ένα πρόβλημα κι αποδέχονται την ύπαρξή του αλλά δε δίνουν λύση. Κι αυτό είναι ακόμα χειρότερο από τα δεδομένα προβλήματα ενώ κάνει ακόμα πιο «επικίνδυνες» τις όποιες τάσεις διαδοχής.

Διότι πολύ απλά (αυτές οι τάσεις) δεν πείθουν ότι μπορούν να αλλάξουν κάτι ριζικά. Ο ΕΣΑΚΕ στερείται ενότητας, τεχνοκρατικών αντιλήψεων και «σκληρών» αποφάσεων που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη μοίρα του. Μοιάζει «παγιδευμένος» σε αμαρτίες του παρελθόντος που δεν του επιτρέπουν (όχι ότι το επιδιώκουν κιόλας) σε αλλαγές.

Διότι κάθε φορά θα υπάρξει ένας που θα «πεταχτεί» και θα πει «από εμένα θα αρχίσετε τις αλλαγές;». Κι επειδή υπάρχουν πολλοί «σκελετοί στη ντουλάπα» (κάτι σουβλατζίδικα υπερ- χορηγοί, κάτι περούκες και γραφεία τελετών συν άδειοι φάκελοι κατά το παρελθόν) στον ΕΣΑΚΕ αναζητείται ένας άνθρωπος που θα βρει και τους απαραίτητους συνεργάτες για να βάλουν ένα τέλος.

Αυτός σίγουρα δεν είναι ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ο οποίος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από τότε που διαπιστώθηκε ότι παρά τις θριαμβολογίες του δεν υπήρχαν άλλα χρήματα για το μπάσκετ. Ο ίδιος δεν είχε αφήσει ραδιόφωνο για ραδιόφωνο που να μην παρουσιάσει ως προσωπική του επιτυχία τα (και καλά) 7,5 εκ. ευρώ ετησίως.

Ο Γαλατσόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται αλλά έκανε και μια κίνηση τακτικής λέγοντας ότι δε θα είναι υποψήφιος. Λες κι αν ήταν, θα πετύχαινε εκλογή.

Αυτή τη στιγμή η Basket League είναι ένα πρωτάθλημα χωρίς κεντρικό χορηγό και χωρίς τηλεοπτική στέγη αφού η ΕΡΤ δεν είναι και τόσο πρόθυμη (έχει και τα ζητήματα με την ΕΡΑ ΣΠΟΡ που δεν είναι της παρούσης αλλά σίγουρα απαξιώνουν το κρατικό αθλητικό κανάλι). Οι ομάδες βρίσκονται στα πρόθυρα οικονομικής ασφυξίας, θα γίνει πρωτάθλημα με 12 ΚΑΕ συνολικά, μία πουλήθηκε περίπου 40 μέρες πριν το πρωτάθλημα, άλλη μια έπεσε μόνη της και το ενδιαφέρον του κόσμου είναι ελάχιστο.

Παρόλ’ αυτά στα ΔΣ συμφωνούν ότι υπάρχει πρόβλημα! Λες και δεν το ξέραμε. Το θέμα δεν είναι μόνο να πάρουν αποφάσεις αλλά να τις τηρήσουν.

Διότι δεν τηρούν απολύτως τίποτα!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΕΣΑΚΕ: Συμφωνούν ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν το λύνουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College