Εθνική ομάδα: Έρχεται η νέα γενιά τον Φεβρουάριο


Νίκος Μπουρλάκης

Εθνική ομάδα: Έρχεται η νέα γενιά τον Φεβρουάριο


Η Εθνική ομάδα εξασφάλισε την πρόκρισή της στο Eurobasket 2022 μετά τη νίκη επί της Βουλγαρίας αλλά και την επικράτηση της Βοσνίας επί της Λετονίας. Και πλέον περιμένουμε τα «παράθυρα» του Φεβρουαρίου ώστε να δούμε μια νέα κατάσταση, όπως άλλωστε σας είχαμε προαναγγείλει.

Παρεμπιπτόντως, από το 1987 όταν και είχε διοργανώσει το (θριαμβευτικό στην κατάληξή του) Eurobasket, η Εθνική ομάδα δεν λείπει από καμία τελική φάση της διοργάνωσης. Θα είναι η 17η συνεχόμενη παρουσία της και η 28η συνολικά.  Μόνο οι Ισπανοί έχουν περισσότερες σερί καθώς αν εξασφαλίσουν πρόκριση θα φτάσουν στις 31 συνεχόμενες και 32 συνολικά. Τελευταία φορά απουσίασαν από το Eurobasket του 1957… Για παράδειγμα οι Ιταλοί δεν ήταν παρόντες στο Eurobasket του 2009.

Τα κακώς κείμενα τα αναφέραμε και πιθανότατα να είμαστε από τους πρώτους που τα είχαμε θίξει. Από παλιά, όχι τώρα. Για τις ακαδημίες που λειτουργούν με τον τρόπο που λειτουργούν. Για την έλλειψη πλάνου και την απουσία ταυτότητας. Για την έλλειψη οράματος.

Προς το παρόν περιμένουμε τα «παράθυρα» του Φεβρουαρίου με μεγάλο ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί από τη στιγμή που εξασφαλίστηκε η πρόκριση, στην Εθνική ομάδα θα παίξουν σημαντικό ρόλο κάποια νέα παιδιά, ώστε σιγά- σιγά να αφομοιώνουν τη λογική της Εθνικής. Αλλά και την υπευθυνότητα που απαιτείται.

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος της ΑΕΚ που ήταν παρών και στα τωρινά «παράθυρα» όπου μπήκε την τελευταία στιγμή μετά τον τραυματισμό του Γιαννόπουλου. Ο Λευτέρης Μαντζούκας του Προμηθέα, για τον οποίο ο προγραμματισμός ήταν για τον Φεβρουάριο. Όπως και για τον Νίκο Χουγκάζ του Ιωνικού που κάνει φοβερά πράγματα στην Basket League. Αλλά και για τον συμπαίκτη του, Βασίλη Τολιόπουλο, ο οποίος ενώ είχε κληθεί, τραυματίστηκε.

Βεβαίως συμπεριλαμβάνουμε και τους Μιχάλη Λούντζη του Προμηθέα, Δημήτρη Φλιώνη του Άρη και Γιάννη Αγραβάνη του Μεσολογγίου που ήταν παρόντες στο Σαράγεβο. Αλλά και τον Κώστα Παπαδάκη της Λάρισας που δεν αποκλείεται να πάρει την ευκαιρία. Όπως και τον Ζώη Καράμπελα του Περιστερίου ο οποίος έχει πολλή εμπειρία πλέον.

Αυτοί είναι οι παίκτες τους οποίους μπορεί να επιλέξει ο Ομοσπονδιακός προπονητής. Μη ξεχνάμε ότι στα «παράθυρα» δεν μπορεί να υπολογίζει τους παίκτες που αγωνίζονται στο NBA ή στην Euroleague. Νεαρούς και μη…


Sportime Extras