EUROLEAGUE

Ξύπνησε αργά και… έχασε το Final Four (pics)

Για όλα φταίει εκείνος ο «πράσινος» λήθαργος. Εμοιαζε ατελειώτος. Ενα μπασκετικό βασανιστήριο, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν. Το πριν (ξυπνήσει) και το μετά, αν θέλετε… Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν επέτρεψε την τέλεση ενός 5ου αγώνα στην Αθήνα (89-82). Ηθελε να τελειώσει τη σειρά στα τέσσερα ματς. Ο Παναθηναϊκός άργησε να συνειδητοποιήσει τι έπρεπε να...
Ξύπνησε αργά και… έχασε το Final Four (pics)

Για όλα φταίει εκείνος ο «πράσινος» λήθαργος. Εμοιαζε ατελειώτος. Ενα μπασκετικό βασανιστήριο, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν. Το πριν (ξυπνήσει) και το μετά, αν θέλετε…

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν επέτρεψε την τέλεση ενός 5ου αγώνα στην Αθήνα (89-82). Ηθελε να τελειώσει τη σειρά στα τέσσερα ματς. Ο Παναθηναϊκός άργησε να συνειδητοποιήσει τι έπρεπε να πράξει. Οταν το έκανε, υποχρέωσε τη Ρεάλ να… ματώσει για τη νίκη-πρόκριση. Αλλά το ρολόι κυλούσε εις βάρος του.

Το play by play του αγώνα

Οι «πράσινοι» αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν ορθολογικά το παιχνίδι της Ρεάλ και άγγιξαν το θαύμα. Προτίμησαν να διαφυλάξουν τον αμυντικό χώρο τους και έφτασαν από το -22, μέχρι το -4 (83-79). Και κατόπιν στο -3 με τρίποντο του Νικ Καλάθη (85-82). Κάπου εκεί εμφανίστηκε το… άστρο του Λούκα Ντόντσιτς. Τρίποντο με ταμπλό, σχεδόν στη λήξη της επιθεσης και 88-82! Εκείνο το σουτ έμελλε να κρίνει την έκβαση του αγώνα. Και την ομάδα που θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι.

Οσο οι Μαδριλένοι αστοχούσαν στα σουτ τριών πόντων, ο Παναθηναϊκός κατάφερνε να μένει κοντά στο σκορ (19-14 το πρώτο δεκάλεπτο). Υστερα από τα 0/6 σουτ τριών πόντων των παικτών του Πάμπλο Λάσο, ακολούθησαν 4/9! Ποια ήταν η απάντηση του Παναθηναϊκού; Καμία! Τουλάχιστον σε εκείνο το σημείο.

Τα ζευγάρια του Final Four

Κακή άμυνα, κακή συνεννόηση ανάμεσα στους παίκτες και αργός ρυθμός στην επίθεση. «Βούτυρο στο ψωμάκι» της Ρεάλ.

Είδατε το χάνετε

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο -16 για τους «πράσινους» και 15/16 δίποντα για τους Μαδριλένους. Πότε από την περιφέρεια, πότε από κοντά, η Ρεάλ διέθετε και λύσεις και ευκολία στην επιλογή της. Σας το είπαμε και παραπάνω, η άμυνα ήταν νωχελική και ο Τσάβι Πασκουάλ επέμεινε στα ίδια. Η δημιουργία του Παναθηναϊκού «καταστράφηκε» ολοσχερώς. Μόλις 4 ασίστ στο πρώτο 20λεπτο. Τη στιγμή που η Ρεάλ είχε ήδη μία ντουζίνα τελικές πάσες.

Το τρίτο δεκάλεπτο δεν διέφερε. Αντί ο Παναθηναϊκός να μπει στο παρκέ, με το… μαχαίρι στο στόμα, το έπραξε η Ρεάλ (έφτασε στο +22 στο 23’, 59-37)! Ο Λούκα Ντόντσιτς μέτρησε 3/3 σουτ τριών πόντων. Ο Σέρχιο Γιούλ μετά τα δύο απανωτά τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, πρόσθεσε και άλλο ένα με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός αρκέστηκε να απειλεί πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων. Οσο τα σουτ έμπαιναν, το παιχνίδι λογίζονταν ως ορθόδοξο. Όταν αστοχούσαν, ωστόσο, ήταν εντελώς ανορθόδοξο. Ολα αυτά μέχρι την επική αντεπίθεση του 4ου δεκαλέπτου. Η οποία απέδειξε πόσο λάθος προσέγγισε το ματς ο Παναθηναϊκός και άφησε ακόμη ένα πελώριο «αν» για όσους λατρεύουν να συζητούν υποθετικά σενάρια.

MVP: Μέχρι το εύστοχο τρίποντο του Λούκα Ντόντσιτς, ο τίτλος άνηκε στον Γκουστάβο Αγιόν (12π., 6 ριμπ., 4 ασίστ, 3 κλεψ.). Όμως το κρίσιμο καλάθι του Σλοβένου γκαρντ σε συνδυασμό με τους 17 πόντους του (1/1 διπ., 4/8 τριπ., 3/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και μόλις 1 λάθος σε σχεδόν 29 λεπτά.

UP: Η τελική προσπάθεια του Παναθηναϊκού. Μόνο αυτή, ωστόσο. Οι «πράσινοι» αποφάσισαν να παίξουν άμυνα και μετά τους 51 πόντους στο ημίχρονο, δέχτηκαν μόλις 11 στην 4η περίοδο. Στα συν και το επιθετικό παιχνίδι του Κρις Σίνγκλετον, ένα μεγάλο παιχνίδι έπειτα από καιρό (21π.).

DOWN: Ολο το υπόλοιπο διάστημα του Παναθηναϊκού. Κακή άμυνα, χλωμή επίθεση, μηδενική διάθεση στα ριμπάουντ και φυσικά… λανθάνουσα δημιουργία με μόλις 4 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο και 13 συνολικά. Κρίσιμη φάση το ανόητο επιθετικό φάουλ που κάνει ο Σίνγκλετον στον Ρέγιες.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Με εξαίρεση τη φάση που ο Ντόντσιτς φαίνεται να πετά κάτω τον Αντετοκούνμπο (ο οποίος πήγε να περάσει πάνω από τον Σλοβένο γκαρντ), οι διαιτητές προσπάθησαν να είναι μέσα σε όλες τις φάσεις.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 51-35, 78-60, 89-82.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Π.Λάσο): Κοζέρ 1, Ράντολφ 4, Φερνάντεθ 5 (1), Ντόντσιτς 17 (4), Ρέγιες 12, Αγιόν 12, Κάρολ 10, Ταβάρες 2, Γιούλ 11 (3), Τόμπκινς 9 (1), Τέιλορ 6.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τ.Πασκουάλ): Σίνγκλετον 21 (5), Ρίβερς, Τζέιμς 18 (1), Πέιν 4, Παππάς 6 (1), Ντένμον, Γκιστ 2, Βουγιούκας 1, Γκέιμπριελ, Λοτζέσκι 10 (2), Καλάθης 18 (2), Αντετοκούνμπο 2.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξύπνησε αργά και… έχασε το Final Four (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.