Η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, ανοίγει την πειθαρχική διαδικασία για τα χαμένα δευτερόλεπτα στην αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κόντρα στην Ζαλγκίρις, αναφέροντας πως το λάθος του Shot Clock Operator δεν εντοπίστηκε έγκαιρα. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Μετά την ανάλυση όλων των στοιχείων, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως στο 4ο δεκάλεπτο, 1:08 πριν το τέλος, η...

Η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, ανοίγει την πειθαρχική διαδικασία για τα χαμένα δευτερόλεπτα στην αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κόντρα στην Ζαλγκίρις, αναφέροντας πως το λάθος του Shot Clock Operator δεν εντοπίστηκε έγκαιρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά την ανάλυση όλων των στοιχείων, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως στο 4ο δεκάλεπτο, 1:08 πριν το τέλος, η Ζαλγκίρις είχε την κατοχή. Το χρονόμετρο πήγε κατευθείαν από το 18 στο 14 στην ίδια κατοχή. Για να μην υπάρξουν αμφιβολίες, το χρονόμετρο πήγε στα 14 δευτερόλεπτα από τον Shot Clock Operator (υπεύθυνο για το χρονόμετρο) και ισχύουν τα παρακάτω.

Το χρονόμετρο είναι σε χρήση για παιχνίδια της Euroleague από τις 21 Οκτωβρίου του 2016 στην Megasport Arena χωρίς να έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν.

Το χρονόμετρο δοκιμάστηκε πριν το ματς από την ΤΣΣΚΑ και δούλευε σωστά.

Κατά τη διάρκεια όλων των ματς της Euroleague ο υπεύθυνος για το χρονόμετρο είναι ο μόνος αρμόδιος στο γήπεδο που μπορεί να επαναφέρει το χρονόμετρο στα 14 δευτερόλεπτα.

Το λάθος εντοπίστηκε μετά το τέλος του ματς. Πειθαρχική διαδικασία έχει ανοίξει εναντίον της ΤΣΣΚΑ για να εξακριβωθεί αν το λάθος εκπίπτει στον πειθαρχικό κώδικα της Euroleague.

Η διαμαρτυρία της Ζαλγκίρις έγινε μετά το τέλος του αγώνα, όταν το λάθος δεν μπορούσε να διορθωθεί.