Δρακόπουλος

Ο πρόεδρος του Ηρακλή, Θόδωρος Δρακόπουλος μίλησε για πολλά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95,5». Μίλησε φυσικά για τον Ηρακλή, αλλά δεν έμεινε εκεί. Έκανε αναφορά στο χθεσινό ΔΣ του ΕΣΑΚΕ και τόνισε ότι η ανάδειξη του Παναθηναϊκού ως πρωταθλητή στο χθεσινό ΔΣ του ΕΣΑΚΕ έγινε με πρόταση του Λαυρίου, ενώ η ΑΕΚ δεν αντέδρασε. Επίσης...

Ο πρόεδρος του Ηρακλή, Θόδωρος Δρακόπουλος μίλησε για πολλά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95,5». Μίλησε φυσικά για τον Ηρακλή, αλλά δεν έμεινε εκεί.

Έκανε αναφορά στο χθεσινό ΔΣ του ΕΣΑΚΕ και τόνισε ότι η ανάδειξη του Παναθηναϊκού ως πρωταθλητή στο χθεσινό ΔΣ του ΕΣΑΚΕ έγινε με πρόταση του Λαυρίου, ενώ η ΑΕΚ δεν αντέδρασε. Επίσης ανέφερε ότι ο Παναθηναϊκός δεν ζήτησε να πάρει τον τίτλο.

Ο διοικητικός ηγέτης του «Γηραιού» έκανε και προτάσεις για το μπάσκετ και μίλησε

Για κριτήρια εμπορικότητας, ενώ σχολίασε και την απόφαση να μην πέσει κανείς, άρα να σωθούν ο Αρης και ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά ο Θόδωρος Δρακόπουλος είπε στον «Metropolis 95,5»

Για την ανάδειξη του Παναθηναϊκού σε πρωταθλητή της φετινής σεζόν, αλλά και τη «σωτηρία» Άρη και ΠΑΟΚ: «Δεν γινόταν να υπάρξει υποβιβασμός ομάδας, το λέει και ο κανονισμός από τη στιγμή που δεν τελείωσε το Πρωτάθλημα. Αν πάμε και στο ηθικό κομμάτι, ο Άρης είχε φτάσει τον Πανιώνιο, το μομέντουμ ήταν υπέρ του και πώς θα έριχνες τον Άρη από ηθικής άποψης;

Η πρόταση για την ανάδειξη Πρωταθλητή τέθηκε από κάποια άλλη ομάδα (σ. σ. Λαύριο) προς τιμήν των παικτών και των παραγόντων του Παναθηναϊκού για την προσπάθεια τους και σκεφτήκαμε ότι ήταν καλό για την ενότητα του ΕΣΑΚΕ.

Η πρόταση έγινε, δεν έφερε κανείς αντίρρηση, ούτε καν η ΑΕΚ η οποία θα μπορούσε να εκφράσεις αντίρρηση. Αν η ΑΕΚ είχε άλλη άποψη, προσωπικά θα ψήφιζα κατά της ανάδειξης Πρωταθλητή. Ο Παναθηναϊκός πάντως δεν πρότεινε, ούτε ζήτησε κάτι».

Για τα κριτήρια εμπορικότητας: «Πέραν των οικονομικών κριτηρίων που τέθηκαν, συζητήθηκαν αλλά και θα ψηφιστούν στην επόμενη συνάντησή μας, προσωπικά έχω εκφράσει επανειλημμένως ότι πρέπει να μπουν εμπορικά κριτήρια γιατί θα φτάσουμε στο σημείο να κάνει κανείς μια ομάδα στον Σκορπιό και θα πηγαίνουμε να παίζουμε στον Σκορπιό.

Από τη μία πλευρά είναι δίκαιο μια ομάδα η οποία είναι πιο μεγάλη σε επίπεδο φιλάθλων και εμπορικότητας να εισπράξει περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά. Από την άλλη πλευρά όμως, η υγεία του Πρωταθλήματος απαιτεί ισορροπία και οι αδύναμες να παίρνουν περισσότερα χρήματα ούτως ώστε να ισχυροί να στηρίξουν τους υπόλοιπους. Φέτος για παράδειγμα, ο αγώνας που είχε τη μεγαλύτερη τηλεθέαση ήταν το Αρης-ΠΑΟΚ».

Γι το αν υπάρχει έλλειψη σεβασμού απέναντι στις ομάδες της Θεσσαλονίκης, επειδή οι δυο απ’ αυτές έχουν οικονομικά προβλήματα:

«Ναι υπάρχει, γιατί ο καθένας βλέπει τα πράγματα από τη δική του πλευρά κι αυτό είναι κακό. Θα πρέπει πρώτα απ’ όλα όλοι να κοιτούμε πρώτα το παιχνίδι, το μπάσκετ και όχι τη δική μας ομάδα».

Δρακόπουλος: «Η διαιτησία να πάει στον ΕΣΑΚΕ»

Για το τι πρέπει να γίνει στην επόμενη σεζόν στο θέμα της διατησίας αλλά και το θέμα του στοιχήματος: «Καταρχήν θα πρέπει η διαιτησία να πάει στον ΕΣΑΚΕ, να μην έχει σχέση η ΕΟΚ και να πληρώνονται οι διαιτητές από εμάς, ως επαγγελματίες.

Δεύτερον, πρέπει να δούμε το θέμα του στοιχήματος σε συνεργασία με τη sportradar ούτως ώστε να αποκλείσουμε κάθε κακό σενάριο. Να έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης γιατί χαλάει όλο το image του Πρωταθλήματος.

Και μόνο οι φήμες είναι αρκετές γιατί καταστρέφουν το Πρωτάθλημα. Τρίτον, πρέπει να υπάρχουν οικονομικά κριτήρια, να υπάρξει ένα νοικοκύρεμα γιατί η φήμη που έχει το Πρωτάθλημα είναι κακή κι αυτό αποτρέπει παίκτες να έρθουν εδώ»