ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Παναθηναϊκός και τα μέτωπα με τους ατζέντηδες

Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο, όπως και παλαιότερα αλλά δεν είναι ο μοναδικός ατζέντης που έχει περάσει αυτό στον Παναθηναϊκό. Θυμηθείτε τις περιπτώσεις.
Ο Παναθηναϊκός και τα μέτωπα με τους ατζέντηδες

Κατά καιρούς ο Παναθηναϊκός τα έχει βάλει με ατζέντηδες και τελευταίο επεισόδιο αυτής της σειράς αποτελεί ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς και μάλιστα σ’ ένα σημείο που τίποτα δεν προδίκαζε αυτή την εξέλιξη.

Δεν ήταν άλλωστε λίγοι εκείνοι που ανέφεραν ότι ο Παναθηναϊκός με την έλευση του Ντέγιαν Ράντονιτς έπιασε σχέσεις με τον κορυφαίο Ευρωπαίο ατζέντη κι έβλεπαν πολύ θετικά αυτή την εξέλιξη. Μέσα σε λίγες μέρες όλα διαλύθηκαν (τουλάχιστον αυτό βγαίνει μέσα από τον Παναθηναϊκό) εξαιτίας της απώλειας του Νεμάνια Νέντοβιτς ο οποίος πάτησε επάνω σ’ έναν όρο και μετακινήθηκε στον Ερυθρό Αστέρα.

Βεβαίως γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι δύο προηγούμενες προτάσεις δε δένουν μεταξύ τους με τίποτα! Οπότε είτε ήταν λάθος εκτίμηση η πρώτη (περί άρματος Ραζνάτοβιτς) είτε υπάρχει μια υπερβολή συνδυαστικά με επικοινωνιακή κάλυψη (χωρίς λόγο κιόλας) στη δεύτερη.

Όμως δεν είναι αυτό το θέμα που μας απασχολεί. Φαίνεται ότι ο Παναθηναϊκός ανοίγει ακόμα ένα μέτωπο με ατζέντη. Σας είχαμε αναφέρει σε άρθρο για την πολυτάραχη σχέση του Παναθηναϊκού με τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς. Μια σχέση που είχε περάσει από σαράντα κύματα λόγω της υπόθεσης Σπανούλη το καλοκαίρι του 2010 και τη μεταπήδησή του στον Ολυμπιακό, αλλά δύο χρόνια μετά βρέθηκε η χρυσή τομή.

Και τότε μπήκε στο στόχαστρο ο Νίκος Λώτσος! Θεωρήθηκε υπεύθυνος για την απώλεια των Μπατίστ- Περπέρογλου (πήγε στον Ολυμπιακό)- Καϊμακόγλου και Βουγιούκα τους οποίους εκπροσωπούσε εκείνο το καλοκαίρι του 2012. Και μάλιστα τότε από πλευράς Παναθηναϊκού είχε φωτογραφηθεί ως υπεύθυνος και για την απώλεια του Σπανούλη τον οποίο εκπροσωπούσε για ένα διάστημα μαζί με τον Ραζνάτοβιτς!

Ο Παναθηναϊκός πέρασε σε ανοιχτό πόλεμο για σειρά ετών με τον έμπειρο ατζέντη ο οποίος δεν απαντούσε. Μάλιστα, το καλοκαίρι του ’13 όταν οι πράσινοι επιχείρησαν να υπογράψουν τον Σάσα Βεζένκοφ από τον Άρη, έθεσαν ως βέτο το να αλλάξει μάνατζερ (τότε τον εκπροσωπούσε ο Λώτσος) και δεν έγινε τίποτα.

Το ίδιο είχε συμβεί ένα χρόνο νωρίτερα όταν είχαν ζητήσει το ίδιο από τον Βασίλη Καββαδά (που επίσης δεν άλλαξε μάνατζερ). Το καλοκαίρι του ’14 ο Παναθηναϊκός έθεσε το ίδιο ζήτημα στον Λευτέρη Μποχωρίδη κι εκεί έκανε τη στρατηγική κίνηση ο Λώτσος αφήνοντας τον παίκτη να υπογράψει στην ομάδα με τον Γιώργο Σφαιρόπουλο ως ατζέντη!

Το καλοκαίρι του ’13, επίσης και στην επιστροφή του Μάικ Μπατίστ ο Παναθηναϊκός απαίτησε να γίνει η συμφωνία χωρίς να μεσολαβήσει ο ατζέντης του (ο Λώτσος δηλαδή). Κι έτσι έγινε.

Τελικά το καλοκαίρι του 2017 με τη μεταγραφή του Θανάση Αντετοκούνμπο έσπασε ο πάγος. Διαβάστε ΕΔΩ ένα παλαιότερο θέμα σχετικά.

Η πρώτη μεγάλη κόντρα με ατζέντη πάντως ήταν το 2006, το καλοκαίρι με την υπόθεση του Γιάκα ΛάκοβιτςΣτον Παναθηναϊκό περίμεναν την υπογραφή του αλλά ο Σλοβένος εξαφανίστηκε και τελικά υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τα έβαλαν με τον ατζέντη του παίκτη, Ράντε Φιλίποβιτς ο οποίος δεν έκανε ξανά δουλειά με τους πράσινους όσο ήταν εκεί ο Ζοτς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Παναθηναϊκός και τα μέτωπα με τους ατζέντηδες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College