ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Ολυμπιακός: Πιθανότατα χάνει τη σεζόν ο Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου εδώ και δύο μήνες βρίσκεται στα πιτς με τον τραυματισμό του και ο Ολυμπιακός δεν θέλει να ρισκάρει ενδεχόμενη υποτροπή κι έτσι ο παίκτης δεν αναμένεται να επιστρέψει φέτος.  Ο Ολυμπιακός στις 24 Δεκεμβρίου είχε ανακοινώσει ότι ο Κώστας Παπανικολάου θα έμενε εκτός δράσης για τέσσερις εβδομάδες. Συγκεκριμένα η ΚΑΕ ανέφερε στην ανακοίνωση...

Παπανικολάου- Ολυμπιακός
Συντάκτης: Μαντώ Καψάλη Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο Κώστας Παπανικολάου εδώ και δύο μήνες βρίσκεται στα πιτς με τον τραυματισμό του και ο Ολυμπιακός δεν θέλει να ρισκάρει ενδεχόμενη υποτροπή κι έτσι ο παίκτης δεν αναμένεται να επιστρέψει φέτος. 

Ο Ολυμπιακός στις 24 Δεκεμβρίου είχε ανακοινώσει ότι ο Κώστας Παπανικολάου θα έμενε εκτός δράσης για τέσσερις εβδομάδες. Συγκεκριμένα η ΚΑΕ ανέφερε στην ανακοίνωση της ότι η «μαγνητική τομογραφία η οποία ανέδειξε αριστερή προβολή του Α5-Α6 δίσκου με πίεση επί του επισκληριδίου λίπους. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για τέσσερις εβδομάδες».

Μάλιστα ο Μπαρτζώκας πριν από το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ είχε πει ότι ο τραυματισμός του είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το θέμα του Παπανικολάου που μας καίει, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Δεν είναι μόνο θέμα ορθοπεδικό, αλλά και νευροχειρουργικό. Είναι αρκετοί οι επιστήμονες που έχουν πέσει πάνω του. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι. Το σίγουρο είναι ότι άμεσα δεν θα παίξει».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού και στα εναπομείναντα παιχνίδια που απομένουν στην Euroleague, καθώς η πρόκριση στην οκτάδα έχει χαθεί.

Ο Παπανικολάου θα υποβληθεί σε μαγνητική μέσα στο Σαββατοκύριακο κι απ’ εκεί θα φανούν πολλά. Τότε θα ξέρουν οι «ερυθρόλευκοι» τι ακριβώς θα συμβεί κι αν θα αποφύγει το νοκ άουτ μέχρι το τέλος της σεζόν ο διεθνής φόργουορντ.

Ο τραυματισμός του θέλει ιδιαίτερη προσοχή και ειδικό χειρισμό γιατί μπορεί να προκύψει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα στον διεθνή φόργουορντ. Αυτή η κήλη δίσκου που ταλαιπωρεί τον Παπανικολάου σύμφωνα με την ιατρική βιβλιογραφία αντιμετωπίζεται με συντηρητική θεραπεία και η χειρουργική αντιμετώπιση προτείνεται σπανιότερα (σε ποσοστό περίπου 10%) και μόνο σε περιπτώσεις που η σωστή συντηρητική θεραπεία δεν βοηθάει ή όταν υπάρχουν σοβαρές νευρολογικές βλάβες με πίεση νεύρων.

Exit mobile version