Το… τζάμπολ της νέας χρονιάς έγινε για τον Ολυμπιακό με τη διεξαγωγή της πρώτης επίσημης προπόνησης και ο Βασίλης Σπανούλης έδωσε από την πρώτη στιγμή το στίγμα του. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» μίλησε για το νέο ξεκίνημα και ξεκαθάρισε πως η ομάδα θα πρέπει να αποκτήσει πνεύμα νικητή, χαρακτήρα και ρόλους. Αναλυτικά ο Βασίλης Σπανούλης...

Το… τζάμπολ της νέας χρονιάς έγινε για τον Ολυμπιακό με τη διεξαγωγή της πρώτης επίσημης προπόνησης και ο Βασίλης Σπανούλης έδωσε από την πρώτη στιγμή το στίγμα του.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» μίλησε για το νέο ξεκίνημα και ξεκαθάρισε πως η ομάδα θα πρέπει να αποκτήσει πνεύμα νικητή, χαρακτήρα και ρόλους.

Αναλυτικά ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε:

Για την νέα σεζόν: «Είναι μια καινούργια χρονιά. Ξεκινάμε πάλι μια χρονιά γεμάτη φιλοδοξίες και κοντινά όνειρα. Χρειάζεται πολλή σκληρή δουλειά για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε».

Για το αν το ξεκίνημα θυμίζει εκείνο του 2011: «Σίγουρα έχει μερικά κοινά στοιχεία, αλλά ποτέ οι χρονιές δεν ξέρεις αν θα εξελιχθούν ίδιες. Μακάρι να εξελιχθεί ίδια. Από εκεί και πέρα υπάρχουν καινούργια πρόσωπα, καινούργια φιλοσοφία. Θα χρειαστεί χρόνος να βγάλουμε αυτά που θέλει ο κόουτς στο παρκέ».

Για το αν θα σπάσει τα ρεκόρ του Ναβάρο: «Εγώ περιμένω να τα πάει καλά η ομάδα. Να πάρουμε τίτλους, να έχουμε υγεία, είναι κάτι που μας έλειψε τα προηγούμενα χρόνια. Πάνω από όλα για μένα όπως ξέρετε είναι η ομάδα και οι τίτλοι και μετά το προσωπικό».

Για τον νέο Ολυμπιακό: «Ήρθαν νεαροί ταλαντούχοι παίκτες και κάποιοι που παίζουν πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να παντρέψουμε την εμπειρία με τα νιάτα. Ν κάνουμε ένα καλό μίγμα. Να ενώσουμε τα στοιχεία και να τα βγάλουμε στο γήπεδο».

Για το τι θέλει να μάθει στους νέους παίκτες της ομάδας: «Το θέμα είναι να κάνουμε μια ομάδα με πνεύμα νικητή, χαρακτήρα και ρόλους. Πάνω από όλους η ομάδα και μόνο το καλό της. Μόνο έτσι θα έχει επιτυχία η ομάδα».

Για τα καλά λόγια του Ντέιβιντ Μπλατ για τον ίδιο: «Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια, είναι όμορφο να ακούς καλά λόγια από τον προπονητή σου. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να επανέλθει στους τίτλους».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: «Είμαι καλά, ξεκουράστηκα. Είμαι έτοιμος για μια δύσκολη προετοιμασία. Πρέπει να βάλουμε πολλές ώρες δουλειάς στο γήπεδο. Θα χρειαστεί χρόνος και μυαλό. Από την πλευρά μου είμαι έτοιμος να είμαι σε καλή κατάσταση και να βοηθήσω την ομάδα».