Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έβαλε τέλος στα όνειρα των ανθρώπων της Εθνικής Κροατίας προκειμένου να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έβαλε τέλος στα όνειρα των ανθρώπων της Εθνικής Κροατίας προκειμένου να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία.

Στόγιαν Βράνκοβτις και Ντίνο Ράτζα που έχουν τα ηνία της Ομοσπονδίας μπάσκετ στην χώρα «ορέγονται» τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Κροατίας, ωστόσο ο νυν προπονητής της Παρτιζάν τους άφησε με την… όρεξη!

Ο Ομπράντοβιτς ο οποίος μετρά εννέα κατακτήσεις τροπαίων στην Euroleague παραχώρησε συνέντευξη στο Index.hr, εξήγησε τον λόγο για τον οποίο δεν θα αναλάμβανε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των κροατών.

Βεβαίως ο Ζοτς διευκρίνισε ότι αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι ο ίδιος είναι Σέρβος, άρα πιθανώς να υπάρχει κάποια κόντρα με την Κροατία. Δηλαδή τόνισε ότι αυτή η απόφαση έχει να κάνει με οποιαδήποτε Εθνική και η μοναδική Εθνική ομάδα που ήθελε να προπονήσει είναι της χώρας του.

«Θα έκανα πολλά πράγματα για τον Ντίνο Ράτζα, αλλά αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν θα έκανα. Για έναν απλό λόγο. Από τη στιγμή που τελείωσα με την εθνική ομάδα της πατρίδας μου, είπα ότι δεν μπορώ να προπονήσω καμία άλλη εθνική ομάδα. Δεν μπορώ να δω τον εαυτό μου να οδηγεί την εθνική ομάδα άλλης χώρας κόντρα στην πατρίδα μου. Είχα πολλές προτάσεις και τις απέρριψα όλες γι’ αυτόν τον λόγο! Δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι μιλάμε για την Κροατία. Απλώς, δεν θα μπορούσα να προπονήσω καμία άλλη εθνική ομάδα»μ εξήγησε ο 62χρονος πλέον προπονητής.

Να σημειώσουμε πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εργάστηκε για τελευταία φορά ως ομοσπονδιακός προπονητής το 2005 ωστόσο η Σερβία απέτυχε4 στο Ευρωμπάσκετ που ανέλαβε να διοργανώσει εκείνη την χρονιά, καθώς κατέλαβε την 9η θέση με ρεκόρ 2-2.