ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Μπάγερν- Παναθηναϊκός 75-87: Σκόρπισε τρόμο!

Ο Παναθηναϊκός ήταν τρομερός στο Μόναχο και από το 10ο λεπτό του αγώνα και μετά έδειξε μεγάλη προοπτική, επικρατώντας 87-75 της Μπάγερν
Μπάγερν- Παναθηναϊκός 75-87: Σκόρπισε τρόμο!

Ο Παναθηναϊκός σκόρπισε… τρόμο. Και μοίρασε πόνο στο Μόναχο καθώς επικράτησε 87-75 της Μπάγερν βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 6-4. Κυρίως όμως έδειξε ότι αρχίζει και μπαίνει στον σωστό δρόμο.

Τα χαρμόσυνα μαντάτα για τον Γιώργο Βόβορα που και πάλι έκανε καλή δουλειά (πριν παραδώσει στον Ρικ Πιτίνο) ήταν η τρομερή εμφάνιση του Ντίνου Μήτογλου. Η ενέργεια που έβγαλε ο Μπεντίλ… Η κλάση του Ράις. Αλλά και η σταθερότητα των Τόμας και Παπαπέτρου που αυτή τη στιγμή είναι από τα πιο φορμαρισμένα δίδυμα φόργουορντ στην Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε με θέμα στην άμυνα…

Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν η ανισορροπία σε άμυνα κι επίθεση. Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθεί η Μπάγερν με 19-10 ενώ απέμεναν 3’32’’ για το τέλος της πρώτης περιόδου. Ηταν πολλοί οι πόντοι που είχε δεχθεί ο Παναθηναϊκός και οι παίκτες του θα έπρεπε να είναι περισσότερο πιεστικοί. Τα επιθετικά ριμπάουντ της Μπάγερν δημιουργούσαν μεγάλο θέμα και γενικά οι «πράσινοι» δεν ήταν συγκεντρωμένοι.

Στα πρώτα 8 λεπτά, ο Γιώργος Βόβορας άλλαξε τα 3/5 της πεντάδας (μόνο ο Παπαπέτρου και ο Τόμας έμειναν). Με τον Ουάιλι στο «5» προσπάθησε να ελέγξει καλύτερα την άμυνά του (είχαν προηγηθεί Παπαγιάννης και Βουγιούκας). Στο τέλος της πρώτης περιόδου, η Μπάγερν προηγήθηκε 24-16. Οι Γερμανοί, στην ρακέτα του Παναθηναϊκού είχαν πάρει ακριβώς ίδια ριμπάουντ (4) με τους «πράσινους» ενώ ο Μονρό έκανε πάρτι στη ρακέτα με 11 πόντους.

Και όταν βελτιώθηκε…

Σταδιακά ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την άμυνά του. Ο Βόβορας… το δούλεψε αρκετά το θέμα και μέχρι το 12’30’’ είχε χρησιμοποιήσει και τους 12 παίκτες του! Μετά από 2 βολές του Ράις ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 27-25 ενώ απέμεναν 7’17’’ για το τέλος του ημιχρόνου.

Παρότι η επίθεσή του δεν έφτασε σε υψηλό επίπεδο, η άμυνα λειτουργούσε σωστά (ο Μήτογλου έκανε σπουδαία δουλειά στη ρακέτα) κι έτσι ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε 33-33 ενώ απέμεναν 1’31’’ για το τέλος του ημιχρόνου. Είχε δεχτεί μόλις 9 πόντους σε 8’30’’ αγώνα στην δεύτερη περίοδο. Με 3/3 βολές του Φριντέτ ο Παναθηναϊκός πέρασε 36-35 κι αυτό έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Ξεκάθαρα η άμυνα του Παναθηναϊκού έκανε την διαφορά στην δεύτερη περίοδο. Η παρουσία του Μήτογλου «σουλούπωσε» τη ρακέτα ενώ οι Γερμανοί περιορίστηκαν στους 11 πόντους με 5/15 σουτ. Επίσης πολύ καλή δουλειά έκανε ο «αθόρυβος» Τζόνσον ενώ ο Φριντέτ, έστω και με τραβηγμένες προσπάθειες έδινε λύσεις μπροστά.

Διαβάστε ακόμα: Συγκίνηση και τρέλα στο Μόναχο

Η σταθερότητα του ΝτεΣόν Τόμας ήταν και πάλι σημαντικός παράγοντας για τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός σκόρπισε… τρόμο! 

Ο Παναθηναϊκός, παρότι ο Καλάθης ήταν σε… χαμηλή πτήση (2/8 σουτ, 3 ασίστ και 2 λάθη) είχε βρει ρυθμό. Ειδικά στην άμυνά του καθώς είχε προστατέψει το καλάθι του και την ρακέτα του με τον Μήτογλου να είναι το κλειδί. Ήταν εμφανές ότι αν έπαιρνε περιφερειακό σουτ από τον Τόμας και τον Παπαπέτρου τα πράγματα θα γίνονταν πιο εύκολα… Και με το πρώτο τρίποντο του Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός πέρασε με 43-39 ενώ απέμεναν 7’24’’ για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Και έκανε το ίδιο ο Τόμας ένα λεπτό αργότερα και οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο +7 (σκορ 46-39). Και όταν τους… μιμήθηκε ο Καλάθης (4’46’’ για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου) ο Παναθηναϊκός πήγε στο 49-39.

Διαβάστε ακόμα: Τα εισιτήρια για τους εντός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού

Ο Μπεντίλ έδωσε λύσεις στην άμυνα κι έβγαλε ενέργεια, δείχνοντας διάθεση να κερδίσει την θέση του στην ομάδα. Εβαλε το κορμί του σε κάθε φάση και προσέφερε βοήθεια στους συμπαίκτες του.

Οι «πράσινοι» ήταν ασταμάτητοι. Με το σερί να φτάνει στο 20-0 προηγήθηκαν με 58-39.  Η Μπάγερν έκανε… 6’20’’ να σκοράρει μέχρι να μειώσει ο Ζίπσερ σε 58-41.

Οι Γερμανοί με μίνι σερί 7-0 μείωσαν σε 60-48 ενώ απέμεναν 1’02’’ για το τέλος της 3ης περιόδου. Τελικά στο 30’ το σκόρ ήταν 65-53 για τον Παναθηναϊκό που χρειαζόταν ένα καλό τελευταίο δεκάλεπτο για να «σφραγίσει» μια μεγάλη νίκη.

Σε αυτή την εκπληκτική 3η περίοδο ο Παναθηναϊκός είχε 29 πόντους με 4/4 βολές, 5/9 δίποντα, 5/7 τρίποντα, μόλις ένα λάθος, 8 ασίστ και 3 κλεψίματα!!!

Ο Παναθηναϊκός δεν το έχανε με τίποτα

Η Μπάγερν έκανε την αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο και κατάφερε να κατεβάσει τη διαφορά σε μονοψήφιο (58-67). Αλλά ο Παναθηναϊκός είχε βρει ρυθμό στην επίθεση (παίρνοντας αυτοπεποίθηση από την άμυνα) και στα μισά της τελευταίας περιόδου προηγήθηκε 77-60. Δεν θα μπορούσε να χάσει με τίποτα αυτόν τον αγώνα.

Ηταν κάτι το φοβερό… Ακόμα κι όταν οι Γερμανοί ευστοχούσαν σε τρίποντο, οι πρωταθλητές Ελλάδας απαντούσαν με τον ίδιο τρόπο. Η ψυχολογία ήταν στα ουράνια!!!

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει πλέον στο ΟΑΚΑ καθώς έχει δύο σερί αγώνες στο ΟΑΚΑ, με Μπασκόνια και Ολυμπιακό.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Ράντονιτς): Κινγκ, Κόπονεν 3,  Μονρό 15 (6/11 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Λούτσιτς 7 (1/2 τρίποντα), Λο 8 (2/5 τρίποντα), Ζίπσερ 23 (7/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/3 βολές), Νέλσον 4, Φλακαντόρι, Μπαρτέλ 5, Λεσόρτ 8, Ραντόσεβιτς 2, Γκραντ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βόβορας): Τόμας 14 (4/7 τρίποντα), Ράις 13 (1/3 τρίποντα, 5 ασίστ), Παπαγιάννης 2, Παπαπέτρου 11 (3/4 τρίποντα), Παππάς, Βουγιούκας, Τζόνσον 2, Φριντέτ 10 (1/3 τρίποντα), Καλάθης 12 (2/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γουάιλι 8, Μήτογλου 11 (3/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Μπεντίλ 4 (4 ριμπάουντ)

Δείτε ενώ τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπάγερν- Παναθηναϊκός 75-87: Σκόρπισε τρόμο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College