Τι Τζέι Μπρέι

Ο Τι Τζέι Μπρέι είχε 7/9 τρίποντα στον τρίτο τελικό με το Λαύριο και συνέχισε να εντυπωσιάζει με την ευστοχία του έξω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων.

Ο Τι Τζέι Μπρέι είχε 7/9 τρίποντα στον τρίτο τελικό με το Λαύριο και συνέχισε να εντυπωσιάζει με την ευστοχία του έξω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων.

Όμως για να καταλάβετε ο Μπρέι έχει… 13/18 τρίποντα (ποσοστό 72,2%) στους τρεις αγώνες της σειράς των τελικών. Στην ημιτελική φάση και σε τέσσερις αγώνες κόντρα στην ΑΕΚ δεν είχε συνέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του και είχε 2/11 τρίποντα συνολικά στη σειρά. Τώρα… επέστρεψε για τα καλά.

Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα θέματα.

Δεν υπάρχει άλλος παίκτης του Παναθηναϊκού που να είχε την ίδια σεζόν σε αγώνα 8 εύστοχα τρίποντα (με Άρη), 7 (με Λαύριο) και 6 (με Ιωνικό Νίκαιας). Τα νούμερα, όπως μπορείτε να καταλάβετε είναι πολύ μεγάλα.

Ο Αμερικανός έχει φέτος 33/61 τρίποντα σε 11 αγώνες, άρα ένα ποσοστό της τάξης του 54,1%. Αυτό σημαίνει ότι ευστοχεί σε 3 τρίποντα ανά αγώνα κι αυτό είναι επίσης αξιοσημείωτο. Για πρώτη φορά, άλλωστε, ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει την ίδια σεζόν δύο παίκτες με τουλάχιστον 3 εύστοχα τρίποντα ανά αγώνα κατά μέσο όρο. Ο Μπρέι σε 11 αγώνες έχει 3 αλλά ο Νεμάνια Νέντοβιτς, που λόγω τραυματισμού είναι εκτός έχει αντίστοιχα 3,3. Ένα νούμερο πολύ μεγάλο που κανείς παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού τόσο στην Basket League όσο και στην Euroleague δεν έχει πετύχει.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι το ρεκόρ τρίποντων του Τι Τζέι Μπρέι σ’ έναν αγώνα είναι τα 10 που είχε στις 8 Ιουνίου του 2019 με την Ράστα Βέχτα κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Ο Αμερικανός είχε 10/13 τρίποντα και συνολικά 38 πόντους που είναι και η καλύτερη επίδοση στην καριέρα του. Η δεύτερη καλύτερη επίδοση στα τρίποντα είναι τα 8 (σε 14 προσπάθειες) με τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Άρη στις 28 Φεβρουαρίου 2021.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panathinaikos BC (@paobcgr)