ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Ο Δημήτρης Πρίφτης είδε τον Παναθηναϊκό που… δεν ήθελε να δει!

Ο κόουτς Πρίφτης δεν έχει χρόνο, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι συνεχείς και το ρόστερ δεν έχει ούτε υψηλή ποιότητα ούτε και βάθος. Αλλα θα παλέψει.
Ο Δημήτρης Πρίφτης είδε τον Παναθηναϊκό που… δεν ήθελε να δει!

Μπορεί να… καταπιεί σπαθιά και να κάνει διάφορα ταχυδακτυλουργικά ο Δημήτρης Πρίφτης ώστε να μεταμορφωθεί ο Παναθηναϊκός;

Η ουσία είναι ότι ο κόουτς Πρίφτης είδε στο Μονακό αυτά που… δεν ήθελε να δει. Και κυρίως μια ομάδα που δεν έβγαλε ενέργεια. Που δεν είχε καθόλου δημιουργία, που δεν κατάφερε να καλύψει τις δεδομένες αδυναμίες της.

Κι όλα αυτά απέναντι σε μια ομάδα που δεν ανηκει και στο υψηλότερο επίπεδο. Και κυρίως με τα δομικά προβλήματα που υπάρχουν στο ρόστερ να δημιουργούν αμφιβολίες για το αν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις ριζικές.

Κι εννοούμε για παρεμβάσεις εσωτερικές εκτός κι αν βρεθούν κάποια καλά χρήματα. Οπότε ο Πρίφτης προφανώς και θα είναι ο πρώτος που θα χαρεί.

Σε ό,τι αφορά στον αγώνα της πρεμιέρας, τα πράγματα περιγράφονται από τα παρακάτω:

Παναθηναϊκός είχε στα 0/17 σουτ τους Πέρι και Νέντοβιτς που μάλιστα μαζί είχαν… -19 στην αξιολόγηση.

-Παράλληλα, μηδέν ασίστ στο πρώτο δεκάλεπτο. Μόλις μία στο ημίχρονο και στο ίδιο διάστημα είχε μηδέν πόντους από αιφνιδιασμό και 1/7 τρίποντα.

-Στο τέλος του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε σχεδόν τα διπλάσια επιθετικά ριμπάουντ από την Μονακό (14-8) αλλά πήρε… λιγότερους πόντους από τις δεύτερες επιθέσεις (13 έναντι 14)!

-Δεν πήρε ΚΑΝΕΝΑ εύστοχο περιφερειακό σουτ από τη θέση 4.

-Οι μόλις 7 ασίστ (για 8 λάθη) φανερώνουν το σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία.

Γιώργος Παπαγιάννης χωρίς έναν καθαρό P&R point guard δε μπορεί να βοηθήσει επιθετικά. Κι αυτό πρέπει να το προσέξουν γιατί ο ψηλός στην επίθεση δείχνει απομονωμένος. Οι «πράσινοι» δεν έχουν καθόλου post παιχνίδι.

-Σε συνέχεια του θέματος Παπαγιάννη, ο Φλόιντ είναι παίκτης που έχει προοπτική, αλλά προς το παρόν… μαθαίνει! Δεν ήταν κακός στο Μονακό. Αλλά δεν είναι για πρώτος.

-Στο πέντε εναντίον πέντε ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο θέμα. Ειδικά όταν ΔΕΝ είναι έτοιμος ο Νέντοβιτς. Και όταν ΔΕΝ μπαινουν το σουτ. Και όταν ΔΕΝ έχει παιχνίδι στο post.

Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε κάποια πράγματα.  ‘Όπως για παράδειγμα ότι ο πλέον ποιοτικός παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ακόμα δεν είναι έτοιμος. Προσπαθεί να βρει ρυθμό. Έχει χάσει μήνες. Και για μια ομάδα που δεν περισσεύει το ταλέντο, το να μην έχει τον Νέντοβιτς δημιουργεί μεγάλο θέμα.

Τι μπορεί να κάνει ο Δημήτρης Πρίφτης; Απ’ εδώ και πέρα να ανασυνταχθεί ενόψει της πρεμιέρας της Basket League (με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη) αλλά και του πολύ πιο δύσκολου αγώνα που ακολουθεί: Με την πολύ ισχυρή Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ.

Η πνευματική προετοιμασία των παικτών είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Διότι ξεκάθαρα δεν υπήρχε στο Μονακό αφού η προσέγγιση στον αγώνα ήταν εντελώς λανθασμένη. Το ΟΑΚΑ είναι διαφορετική υπόθεση, ο Παναθηναϊκός θα είναι διαφορετικός αλλά και πάλι δεν αλλάζει κάτι.

Θα ήθελε πολύ ο κόουτς Πρίφτης να έχει την οικονομική ευχέρεια ώστε να ενισχύσει την ομάδα. Αλλά και πάλι, θα έχουμε να κάνουμε με… οχτώ ξένους; Δεν είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα, ούτε και οι αξιόλογοι pg βρίσκονται έτσι απλά.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Δημήτρης Πρίφτης είδε τον Παναθηναϊκό που… δεν ήθελε να δει!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College