ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός: Για 25η φορά σε τελικό, πάει για 100 αγώνες

Για 25η φορά στην ιστορία του και σε 28 συμμετοχές σε πλέι οφ ο Παναθηναϊκός θα δηλώσει παρουσία σε σειρά τελικών προκειμένου να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

https://www.sportime.gr/basket/basket-league/imitelika-play-off-i-aek-epiase-ton-paok/
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Για 25η φορά στην ιστορία του και σε 28 συμμετοχές σε πλέι οφ ο Παναθηναϊκός θα δηλώσει παρουσία σε σειρά τελικών προκειμένου να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός μετά μόλις τρεις απουσίες από σειρά τελικών. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 1993-1994 όταν αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον ΠΑΟΚ στον πέμπτο αγώνα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν το πλεονέκτημα έδρας.

Η δεύτερη ήταν τη σεζόν 1996-1997 και ήταν απογοητευτική! Κι αυτό διότι ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον ΠΑΟΚ (1-2) αν και είχε το πλεονέκτημα της έδρας.

Η τρίτη (και τελευταία) καταγράφηκε τη σεζόν 2001-2002. Τότε οι «πράσινοι» είχαν αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό (0-2) αν και είχαν πάλι (όπως το 1997) το αβαντάζ της έδρας.

Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς πλέι οφ. Ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 21, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχουν από τρεις ενώ το Μαρούσι και ο Προμηθέας από μία. Αν οι Πατρινοί περάσουν το Λαύριο θα έχουν δύο ενώ αν γίνει το αντίθετο τότε η ομάδα του Χρήστου Σερέλη θα γίνει η 7η που θα λάβει μέρος σε τελικό!

Όμως ο Παναθηναϊκός οδεύει προς ακόμα ένα ρεκόρ. Είναι η ομάδα που θα φτάσει πρώτη τους 100 αγώνες σε τελικούς πλέι οφ. Μέχρι στιγμής έχει 99 με ρεκόρ 60-39. Αυτό αναλύεται σε 45-6 εντός έδρας και 15-33 εκτός. Ο Ολυμπιακός έχει 94 αγώνες, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ από 13 και Μαρούσι- Προμηθέας από τρεις.

Οι «πράσινοι» είναι φυσικά η ομάδα με τις περισσότερες νίκες σε τελικούς (60). Ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 43, η ΑΕΚ έχει 5, ο ΠΑΟΚ 4 ενώ το Μαρούσι και ο Προμηθέας δεν έχουν καμία νίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι φετινοι ημιτελικοί γράφουν ιστορία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ημιτελικά Play Off, η ΑΕΚ έπιασε τον ΠΑΟΚ

Exit mobile version