ΜΠΑΣΚΕΤ

Προμηθέας- Παναθηναϊκός 68-85: Ο Έβανς και η άμυνα έκριναν τα πάντα

Ο Παναθηναϊκός θα υπερασπιστεί τον τίτλο του την Κυριακή (20/3) αφού στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου επικράτησε του Προμηθέα Πάτρας

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα για ένα δεκάλεπτο (το πρώτο) καθώς ο Προμηθέας φάνηκε ικανός να απειλήσει όμως απ' εκεί και πέρα όλα ήταν υπέρ του.
Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα για ένα δεκάλεπτο (το πρώτο) καθώς ο Προμηθέας φάνηκε ικανός να απειλήσει όμως απ' εκεί και πέρα όλα ήταν υπέρ του.
Συντάκτης: Νίκος Μπουρλάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα μόνο για ένα δεκάλεπτο (το πρώτο) καθώς ο Προμηθέας φάνηκε ικανός να απειλήσει όμως απ’ εκεί και πέρα όλα ήταν υπέρ του.

Το τελικό 85-68 με το οποίο ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Προμηθέα και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, ήταν προϊόν της εξαιρετικής άμυνας που έπαιξαν οι πράσινοι στα επόμενα 30 λεπτά. Ο Τζέρεμι Έβανς ήταν ο παίκτης που άλλαξε το ρυθμό του αγώνα, με την τρομερή του άμυνα αλλά και τις επιθετικές του λύσεις. Τα επιθετικά ριμπάουντ (από 5 οι Έβανς, Παπαγιάννης, Γουάιτ) έδιναν άλλο αέρα στον Παναθηναϊκό. Ενα κρεσέντο του Νέντοβιτς τον έβαλε στη θέση του οδηγού. Και στη συνέχεια όλα έγιναν πιο εύκολα και ο Παναθηναϊκός, ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο (ανέβηκε πολύ ο Μέικον) έβγαλε φτερά καθώς άρχισε και το block party του Παπαγιάννη (καθοριστική η παρουσία του)

Κάπως έτσι έφτιαξαν την αυτοπεποίθησή τους και στην επίθεση. Και τελικά θα υπερασπιστούν την Κυριακή (20/2) τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι απέναντι στον Προμηθέα.

Κάπως έτσι έφτιαξαν την αυτοπεποίθησή τους και στην επίθεση

O Προμηθέας ήταν εξαιρετικός στο πρώτο δεκάλεπτο όταν έφτασε μάλιστα τη διαφορά στο +14 (σκορ 27-13). Διάβασε πλήρως όλες τις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν, προσπάθησε να «κόψει» τη δεξιά πλευρά του Νέντοβιτς και «χτύπησε» όλα τα κενά στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Η αστοχία των «πράσινων» (και ειδικά του Νέντοβιτς) συνδυαστικά με την κακή παρουσία του Γιόβιτς είχαν παίξει το ρόλο τους. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την αμυντική του απόδοση στη δεύτερη περίοδο όταν η είσοδος του Τζέρεμι Έβανς άλλαξε τα δεδομένα.

Αμυντικά κι επιθετικά.

Ο Προμηθέας δεν έβρισκε πλέον εύκολα καλάθι. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να μειώνει (και σε αυτό το κομμάτι ο Έβανς έδωσε σημαντικούς πόντους και όταν ο Νέντοβιτς πήρε μπροστά με 8 συνεχόμενους πόντους, πέρασε και μπροστά με 36-35. Οι Πατρινοί προηγήθηκαν 39-38 στο ημίχρονο αλλά πλέον ο ρυθμός είχε αλλάξει.

Οι «πράσινοι» είχαν αποκτήσει το «πάνω χέρι» και στα μισά της 3ης περιόδου ξέφυγαν 50-44 με τον Έβανς να προσεγγίζει ήδη το double-double (13 πόντοι και 8 ριμπάουντ). Τα επιθετικά ριμπάουντ του Παναθηναϊκού έδιναν λύσεις στην ομάδα του Πρίφτη.

Η άμυνα των «πράσινων»  συνέχισε να λειτουργεί υποδειγματικά και στο τέλος της 3ης περιόδου ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά στο σκορ με 58-50. Είχε δεχτεί 27 πόντους στην πρώτη περίοδο και 23 συνολικά στις επόμενες δύο!

Οι «πράσινοι» άρχισαν να φτιάχνουν και διψήφια διαφορά στις αρχές της τελευταίας περιόδου (61-50) και στα 35’ το σκορ πήγε στο 73-59. Βεβαίως τίποτα δε μπορούσε να αλλάξει καθώς και ο Προμηθέας δεν είχε άλλες δυνάμεις (λογικό αφού ταλαιπωρήθηκαν παίκτες από κορονοϊό).

Τα δεκάλεπτα: 27-13, 39-38, 50-58, 68-85

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Ζούρος): Ρέι 19, Γκάντι 4, Χαντ 6, Αγραβάνης 14, Ρογκαβόπουλος 3, Σίμπσον 11, Άντριτς 9, Μπαζίνας 2, Τανούλης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πρίφτης): Μέικον 12, Παπαγιάννης 12, Μποχωρίδης 3, Κασελάκης, Γουάιτ 12, Γιόβιτς, Νέντοβιτς 17, Έβανς 15, Μαντζούκας 6, Σαντ Ρος 8

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Exit mobile version