ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών ο Μάικ Τζέιμς – Ξεπέρασε τον Σπανούλη (vids)

Ο Μάικ Τζέιμς προσπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη και είναι πλέον ο κορυφαίος σκόρερ της Euroleague.

Δεύτερος σκόρερ της Euroleague ο Βασίλης Σπανούλης πλέον - Ο γκαρντ της Μονακό Μάικ Τζέιμς είναι ο πρώτος όλων των εποχών.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Στο παιχνίδι της Μονακό με τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έμελλε ο Βασίλης Σπανούλης να χάσει την πρώτη θέση από τον Μάικ Τζέιμς ως ο κορυφαίος σκόρερ της Euroleague όλων των εποχών.

Ο άλλοτε ηγέτης του Ολυμπιακού είχε ολοκληρώσει την καριέρα του με 4.455 και ο Αμερικανός γκαρντ πριν το ματς με τους Σέρβους είχε φτάσει στους 4.444. Δηλαδή χρειαζόταν μόλις 11 πόντους για να καταφέρει.

Μετά από 15:32 λεπτά συμμετοχής ο Μάικ Τζέιμς είχε προλάβει να σημειώσει 13 πόντους, συνεπώς προσπέρασε τον νυν προπονητή του Περιστερίου και της Εθνικής ομάδας.

Το καλάθι με το οποίο ο Μάικ Τζέιμς προσπέρασε τον Σπανούλη

Να τονίσουμε οτι ο Σπανούλης πέτυχε το ρεκόρ του (είχε ξεπεράσει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο που είχε σημειώσει 4.152 πόντους) σε σύνολο 358 αγώνες, ενώ ο Τζέιμς τα κατάφερε σε μόλις 271. Ειδικότερα ο Έλληνας γκαρντ είχε κατά μέσο όρο 12,4 πόντους, ενώ ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού ανά παιχνίδι σκοράρει 16,5.

Τέλος να αναφέρουμε οτι κοντά στο να ξεπεράσει τον Σπανούλη είναι και ο Νάντο Ντε Κολό έχει 4.396 πόντους σε 288 παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με μέσο όρο 15,5 πόντους.

 

 

Exit mobile version