ΜΠΑΣΚΕΤ

Βίρτους Μπολόνια- Παναθηναϊκός 74-64: Μια από τα ίδια

Δεν άλλαξαν και πολλά σε ό,τι αφορά στη συνεχιζόμενη κακή αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού, καθαρή ήττα στην Μπολόνια κι εν αναμονή εξελίξεων
Βίρτους Μπολόνια- Παναθηναϊκός 74-64: Μια από τα ίδια

Μοιάζει πιά με σενάριο κακής ποιότητας που επαναλαμβάνεται διαρκώς ο Παναθηναϊκός όπως φάνηκε και στην Μπολόνια.

Να ήταν μόνο ότι ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Βίρτους (74-64) και υποχώρησε στο 7-13 μένοντας σταθερά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας; Σημασία έχει και το πώς χάνει μια ομάδα και οι «πράσινοι» εξακολουθούν να απέχουν πολύ απ’ αυτό που χαρακτηρίζει ένα σύνολο: Και πάλι έπαιξε κατά κύριο λόγο με ατομικές εξάρσεις κι ένστικτο και πάλι βασίστηκε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από ομαδικότητα. Χαμένοι στην επίθεση, πιθανότατα και στη μετάφραση αφού είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των παικτών.

Kι όταν ο καλύτερος παίκτης είναι σε κακή βραδιά συμπληρώνεται το παζλ.

Ακόμα κι όταν πέρασε μπροστά με αντεπίθεση στο 32’, έμεινε χωρίς πόντο για τα επόμενα 5’37’’ (έβαλε 2 βολές ο Μπέικον) αλλά πλέον όλα είχαν κριθεί

Μπήκε νωθρά (18-9 στο 8’), με τρία συνεχόμενα τρίποντα έτρεξε ένα σερί 9-0 (όταν έπαιξε στο «2» ο Μάριους Γκριγκόνις) αλλά και πάλι δεν ήταν απειλητικός (43-30 στο ημίχρονο).

Ακόμα κι όταν δίπλα στον (σταθερά θετικό) Γουόλτερς προστέθηκε ο Λι για να «χτυπήσει» στα αργά πόδια των Τεόντοσιτς και Χάκετ.

Ο Παναθηναϊκός ψαλίδισε τη διαφορά (44-39) και πάλι αλλά ήταν απορίας άξιο αν θα μπορούσε να έχει συνέχεια.

Αυτό συμβαίνει άλλωστε: Οι «πράσινοι» δε μπορούν να βρουν συνέπεια στο ρυθμό τους κάτι που δεν είναι αφύσικο από τη στιγμή που βασίζονται περισσότερο στο ατομικό ταλέντο.

Η Βίρτους ξέφυγε και πάλι με 52-41 και είχε τον έλεγχο χωρίς να παίζει σπουδαίο μπάσκετ ενώ είναι αλήθεια ότι το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά βελτιωμένο.

Μια νέα απόπειρα του Παναθηναϊκού (52-48 στο 28’) να πλησιάσει, έδωσε κάποιες ελπίδες πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή κατά την οποία ο Μπέικον είχε 2/9 σουτ και όλοι προσδοκούσαν ότι θα «ξυπνούσε» όπως πάντα στην τελευταία περίοδο.

Ο Πονίτκα με 6 σερί πόντους κράτησε τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ (55-51) ενώ ακόμα ένα τρίποντο του Γουίλιαμς τον έφερε πιο κοντά (55-54 στο 31’). Ο Μπέικον ήταν στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός έβγαζε καλύτερη κυκλοφορία ενώ οι Ιταλοί ήταν αρκετά «μπερδεμένοι» πλέον και με μεγάλη πίεση.

Το σερί έφτασε στο 9-0 με τον Πονίτκα να έχει 6 πόντους στο διάστημα αυτό και όταν ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 57-55 στο 33’. Η επιστροφή του Μπέικον (σε ημίψηλο σχήμα αφού αντικατέστησε τον Γουίλιαμς) δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα: Η Βίρτους με σερί 14-0 ξέφυγε 69-57. Η πίεση επάνω στον Γουόλτερς αλλά και τα αργά πόδια του Γκουντάιτις ήταν μεγάλο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε για κάτι παραπάνω από 5’30’’ χωρίς πόντο και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να επιστρέψει ξανά.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 43-30, 55-51, 74-64

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (Σκαριόλο): Κόρντινιε 5, Παϊόλα, Μπακό 11, Τζαϊτέ 8, Λούντμπεργκ 9, Σενγκέλια 16, Χάκετ 7, Μίκι 1, Οτζελέγιε 5, Τεόντοσιτς 12

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ράντονιτς): Γουόλτερς 15, Λι 7, Παπαγιάννης 6, Γουίλιαμς 10, Γ. Καλαϊτζάκης, Μπέικον 8, Πονίτκα 13, Γκριγκόνις 3, Γκουντάιτις 2

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βίρτους Μπολόνια- Παναθηναϊκός 74-64: Μια από τα ίδια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College