ΑΡΗΣΤΟΣ

ΑΡΗΣτος: Δεν του άξιζε τέτοιος αποκλεισμός!

Ο ΑΡΗΣ και οι οπαδοί του τα έχουν πλέον ζήσει όλα!

ΑΡΗΣτος: Δεν του άξιζε τέτοιος αποκλεισμός!
ΑΡΗΣτος: Δεν του άξιζε τέτοιος αποκλεισμός!
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Κι εκεί που στον «πλανήτη» ΑΡΗΣ νόμιζαν ότι τα είχαν ζήσει όλα, ήρθε το τελευταίο δίλεπτο της παράτασης και η ήττα από τη Λαμία και διαψεύσθηκαν οικτρά!

Τι να πρωτοθυμηθεί κανένας; Το χαμένο πρωτάθλημα στο μπάραζ του Βόλου απ’ τον Ολυμπιακό που αντί να κέρδιζε ο ΑΡΗΣ 3-0 στο ημίχρονο ,έχασε τελικά εκείνο το πρωτάθλημα με ήττα 2-0; το δοκάρι του Μόρις στο 90’ στο τελικό της Τούμπας, έναν απ’ τους 4 χαμένους τελικούς;

Ο ΑΡΗΣ έχασε σε 5 ενενηντάλεπτα 5 τίτλους κι έχασε άλλες τόσες φορές στα ημιτελικά την δυνατότητα, κυριολεκτικά στο δευτερόλεπτο  να τους διεκδικήσει. Να θυμηθεί κανείς  αποκλεισμούς που ήταν σαν «ξαφνικός θάνατος» που είχε εφαρμοστεί πριν χρόνια;

Αποκλεισμός σοκ απ’ τη Μόλντε στο Europa League με γκολ στη παράταση ενώ ο ΑΡΗΣ πίεζε για να κάνει το 4-0 και να ολοκλήρωνε μια επική ανατροπή του σκορ του  πρώτου αγώνα της Νορβηγίας! Αποκλεισμός πάλι σε ευρωπαϊκό ματς στο τελευταίο λεπτό της παράτασης  στο 120′  με γκολ απ’ την Αστάνα.

Αποκλεισμός στα ημιτελικά κυπέλλου απ’ την ΑΕΚ με γκολ στο 94. Αποκορύφωμα πέρσι ο αποκλεισμός απ’ τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό με το γκολ της ισοφάρισης μετά απ’ το κρυφτούλι του Μπουχαλάκη στα τελευταία λεπτά!

Έγινε φέτος κι αυτό στη Λαμία, που ούτε ο Χίτσκοκ θα μπορούσε να το σκεφτεί για σενάριο για τα θρίλερ του, και νομίζω ο λαός του ΑΡΗ για ακόμη μια φορά έζησε ένα σοκ ένα απόλυτο ποδοσφαιρικό δράμα!

Πλέον κάνεις δε μπορεί να εξηγήσει με τη λογική γιατί να συμβαίνουν όλα αυτά σ αυτή τη ομάδα!

Όμως ότι και να έγινε ότι και να γίνει ο οπαδός του ΑΡΗ θα είναι πιστός δίπλα στην ομάδα όπως ήταν πάντα άλλωστε ο πιο πιστός στο κόσμο και σε πολύ πιο δύσκολες εποχές που όλοι ξέρουν.

Ο Θεός του πολέμου ήταν μέτριος μεν καλύτερος δε και στα 120 λεπτά στη Λαμία. Ήταν μόνιμα στην επίθεση δημιούργησε και έχασε αρκετές ευκαιρίες με αποκορύφωμα τα δύο χαμένα πέναλτι! Πόσες φορές έχει γίνει να χάσει μια ομάδα δύο πέναλτι σε ένα αγώνα; Στατιστικά συμβαίνει σπάνια!

Ειδικά μετά το γκολ που δέχτηκε η ομάδα στη μοναδική τελική του αντιπάλου στη παράταση στο 118 είναι απίστευτο! Όταν ο διαιτητής σφύριξε το πεντακάθαρο πέναλτι στο 122′ είπαν όλοι ότι τώρα θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα προκριθεί η καλύτερη ομάδα!  Ξέχασαν όμως ότι κανένας δεν είπε ότι το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο άθλημα ειδικά σε τέτοια παιχνίδια δηλαδή σε παιχνίδια κυπέλλου. Στο πρωτάθλημα αργά ή γρήγορα η βαθμολογία στο τέλος αποδίδει κατά κάποιο τρόπο το δίκαιο και ο καθένας παίρνει τη θέση που του αξίζει. Στο κύπελλο όμως σε μονά ή και σε διπλά παιχνίδια όχι! Δεν κερδίζει και δεν προκρίνεται πάντα η καλύτερη ομάδα.

Και ο ΑΡΗΣ ήταν και είναι καλύτερη ομάδα απ’ την αντίπαλο του και κυρίως δεν του άξιζε τέτοιος αποκλεισμός!

Μια απορία υπάρχει μόνο, που πλέον δεν έχει καμία σημασία, είναι γιατί δεν ελέγχθηκε απ’ το VAR η φάση που η μπάλα φάνηκε ότι πέρασε τη γραμμή της εστίας της Λαμίας.

Σίγουρα ο μόνος τρόπος να αποκλείσει η Λαμία τον ΆΡΗ ήταν η μαζική άμυνα και στα δύο παιχνίδια κι αν της βγει κάποιο γκολ ή κυρίως να πάει στα πέναλτι. Πέρα απ’ αυτό της αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτό που κατάφερε.

Το θέμα είναι όμως ο ΑΡΗΣ και το πως θα συνεχίσει τη σεζόν.

Σίγουρα η ομάδα έδειξε ότι έχει τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα ειδικά στο τομέα του σκοραρίσματος! Το πέναλτι στο 120 για να το βάλεις πρέπει να  έχεις καλή ψυχολογία.

Ακόμη κι όταν απέκρουσε ο κορυφαίος του αγώνα, ο τερματοφύλακας της Λαμίας, στην επαναφορά ο Γκάνεα από πλεονεκτική θέση μόνος του έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ!

Κανείς δε μπορεί να πει ότι οι παίχτες δεν προσπάθησαν και ο προπονητής δεν έκανε ότι μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα.

Κάνεις δεν μπορεί να πει ότι δεν υπάρχει ποιότητα στο ρόστερ. Ούτε ο Γκάμα ούτε ο Μπερτόλιο ούτε ο Καμαρά ούτε ο Ιτούρμπε ξέχασαν τη μπάλα που ξέρουν.

Έχουν πολλές ομάδες χαφ σαν τον Εντιαγέ και τον Σάσα;

Όλοι ξέρουν ότι υπάρχει θέμα στη θέση του σέντερ φορ αλλά και δυσκολία απ’ όλους να βάλουν το γκολ.

Η ευθύνη για τον αποκλεισμό είναι συνολική. Όλοι φταίνε. Όλοι μαζί κι ο καθένας ξεχωριστά!

Θα ήταν άδικο να την πληρώσει ένας και μιλάμε για τον προπονητή. Αυτός τώρα πρέπει να τελειώσει τη σεζόν και να κριθεί στο τέλος!

Χρειάζεται καθαρό μυαλό απ’ όλους και κυρίως απ’ τον Θ. Καρυπίδη που πλέον είναι έμπειρος παράγοντας.

Η συνέχεια είναι δύσκολη και ο αποκλεισμός απ’ το κύπελλο ειδικά έτσι όπως έγινε την κάνει ακόμη δυσκολότερη γιατί η ψυχολογία της ομάδας είναι στα τάρταρα!

Εδώ είναι που πρέπει να δείξουν χαρακτήρα όλοι! Διοίκηση προπονητής παίχτες οπαδοί να γίνουν μια γροθιά για να ανακάμψει η ομάδα.

Πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία από όλους.

Το πρωτάθλημα είναι σχεδόν στη μέση ακόμη. Οι 6 βαθμοί εκκρεμούν και αν επιστραφούν όπως λέει η λογική ο ΑΡΗΣ είναι ένα βαθμό πίσω από τον Παναθηναϊκό και όλα θα παιχτούν μέχρι την τελευταία αγωνιστική των πλει όφ για το ευρωπαϊκό εισιτήριο το οποίο είναι πλέον ο μοναδικός φετινός στόχος που απέμεινε.

Η ομάδα έχει περάσει και χειρότερα. Ο ΑΡΗΣ είναι τεράστιο λαϊκό μέγεθος και θα τη βρει την άκρη. Μπορεί να ξεπεράσει κι αυτή τη κρίση και στο τέλος να τα καταφέρει.

Με τιμή

ΑΡΗΣτος

Exit mobile version