ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0: Χαώδης διαφορά ποιότητας

Ο Δημήτρης Μαργωμένος γράφει για τον αγώνα Ολυμπιακός - ΑΕΚ...

Ολυμπιακός - ΑΕΚ
Συντάκτης: Δημήτρης Μαργωμένος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Έγινε και η τέταρτη συνάντηση για φέτος Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Οι δύο ομάδες, Ολυμπιακός – ΑΕΚ, έπαιξαν για τέταρτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 1. Σε κάθε ματς ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να δείξει τη διαφορά ποιότητάς του απέναντι στην ΑΕΚ.

Αν το 5-1 ήταν εκτός σχολιασμού εξαιτίας του σκορ που «άνοιξε», το ματς της Κυριακής στο Καραϊσκάκη, 2-0, δείχνει το ίδιο πράγμα. Μιλάμε για μία χαώδης διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει απ’ όλους τους αντιπάλους του στην Ελλάδα.

Το έχω γράψει ξανά και θα το κάνω ξανά. Όλα τα ματς εξαρτώνται από τις ορέξεις και τη διάθεση των «ερυθρόλευκων». Έτσι ακριβώς έχουν κυλήσει τα πλέι οφ και είναι ξεκάθαρο αυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Απέναντι στην ΑΕΚ ο Ολυμπιακός έδειξε για μία ακόμη φορά πως έχει την καλύτερη ομάδα και το καλύτερο υλικό στην Ελλάδα. Τρεις κινήσεις στο ημίχρονο από τον Πέδρο Μαρτίνς και εκεί που το ματς είχε μία ευθεία γραμμή, αν σκεφτεί κανείς έναν παλμογράφο, ξαφνικά ξέφυγε εντελώς υπέρ του Ολυμπιακού! Μπρούμα, Εμβιλά και Ελ Αραμπί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και αμέσως έκαναν τη διαφορά. Από το πρώτο κιόλας λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου φάνηκε αυτό.

Επίσης και το 1-0 ήρθε στο 5λεπτο του ημιχρόνου, με πρωταγωνιστές δύο από τις αλλαγές. Πάσα Ελ Αραμπί, εκτέλεση Μπρούμα και 1-0 στον αγώνα, τόσο απλά και τόσο εύκολα για τον Ολυμπιακό…

Η διαφορά μεταξύ του Ολυμπιακού και των υπόλοιπων ομάδων είναι τεράστια και αυτό έχει φανεί πολλές φορές φέτος. Το γεγονός ότι μπορεί να χάσει ο Ολυμπιακός σε κάποιο από τα επόμενα ματς δεν θα αλλάζει κάτι πάνω σε αυτό. Διότι οι «ερυθρόλευκοι» όποτε έχουν κέφια, τελειώνουν στο… χαλαρό τους αγώνες του. Αυτό έκαναν και με την ΑΕΚ…

ΥΓ: Είναι σε καλή κατάσταση ο Μπρούμα και το έδειξε ξανά απέναντι στην ΑΕΚ. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι παίκτης για να αγοραστεί με 6.5 εκατομμύρια ευρώ. Το είπε και ο Πέδρο Μαρτίνς, τα κριτήρια δεν είναι πάντα αγωνιστικά, αλλά και οικονομικά… Οπότε όσα γκολ βάλει, όσες ασίστ και να δώσει στη συνέχεια των πλέι οφ, για 6.5 εκατομμύρια δεν είναι.

ΥΓ2: Αρκετά σημαντικό το γεγονός ο Ολυμπιακός να έχει έναν τέτοιον τερματοφύλακα πίσω από τον Σα. Δε δημιουργεί κανένα θέμα γιατί δεν παίζει αρκετά, αλλά και όταν μπαίνει μέσα αμέσως παρουσιάζεται έτοιμος.

ΥΓ3: Όπως σε όλα τα ματς, έτσι και σε αυτό με την ΑΕΚ υπήρξαν παίκτες οι οποίοι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, αλλά και αφανής… πρωταγωνιστές. Στο τελευταίο κομμάτι μπαίνει ο Μασούρας. Έτρεξε αρκετά για μία ακόμη φορά ο Έλληνας εξτρέμ και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο απελευθερώθηκε με τις αλλαγές που έγιναν. Αμέσως έκανε και αυτός τη διαφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το 1-0, προήλθε από τα δικά του πόδια στο «άνοιγμα» της μπάλας στον Ελ Αραμπί.

Μαρτίνς: «Ήταν καλή απάντηση, στο Κύπελλο βλέπουμε συνεχώς τα ίδια πράγματα…» (vid)

Exit mobile version