ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Χαριστέας, Λυμπερόπουλος και Νταμπίζας απέτυχαν γιατί…

Ο Άγγελος Χαριστέας κάθισε ένα χρόνο και ένα μήνα περίπου στη θέση του τεχνικού διευθυντή του Άρη. Ο Χαριστέας ανακοινώθηκε στα τέλη του Αυγούστου του 2019 και σήμερα (22/9) έγινε γνωστό και επίσημα το τέλος της συνεργασίας με τους «κίτρινους». «Πλήρωσε» έτσι την επιθυμία του να μείνει ο Μίχαελ Ένινγκ στον πάγκο και τον ντροπιαστικό...
Χαριστέας, Λυμπερόπουλος και Νταμπίζας απέτυχαν γιατί…

Ο Άγγελος Χαριστέας κάθισε ένα χρόνο και ένα μήνα περίπου στη θέση του τεχνικού διευθυντή του Άρη.

Ο Χαριστέας ανακοινώθηκε στα τέλη του Αυγούστου του 2019 και σήμερα (22/9) έγινε γνωστό και επίσημα το τέλος της συνεργασίας με τους «κίτρινους».

«Πλήρωσε» έτσι την επιθυμία του να μείνει ο Μίχαελ Ένινγκ στον πάγκο και τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Κόλος Κοβαλίνκα.

Τα γεγονότα, λοιπόν, είναι γνωστά, το θέμα είναι άλλο.

Ο Χαριστέας προστίθεται στη λίστα εκείνων που μεγαλούργησαν μέσα στα γήπεδα αλλά μόλις φόρεσαν το κοστούμι του τεχνικού διευθυντή σε μεγάλη ομάδα έχουν, ουσιαστικά, αποτύχει.

Φυσικά τόσο ο πρώην αθλητικός διευθυντής του Άρη όσο και οι Νίκος Λυμπερόπουλος και Νίκος Νταμπίζας που αμφότεροι πέρασαν με δύο θητείες από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό θα διαφωνήσουν.

Λογικό και επόμενο. Έχουν τα δικά τους επιχειρήματα. Ο Λυμπερόπουλος την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2018 και ο Νταμπίζας το μικρό σχετικά μπάτζετ, σίγουρα μικρότερο από αυτό που διαχειρίζεται τώρα ο Τσάβι Ρόκα.

Επιχειρήματα υπάρχουν, δεν είναι αμελητέα. Η ουσία είναι μία όμως. Κανείς από τους τρεις, τρεις μεγάλες δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν πέτυχε στην αποστολή που είχε.

Εκτός αν θεωρούν και οι ίδιοι πως αυτό ήταν το… ταβάνι τους ή το ταβάνι των σπουδαίων ομάδων από τις οποίες πέρασαν.

Ο Νίκος Νταμπίζας έχει να λέει πως ήταν στον Παναθηναϊκό όταν κατέκτησε το τελευταίο τρόπαιο, το Κύπελλο του 2014, παρόλα αυτά κατά κοινή ομολογία (όχι του ίδιου φυσικά) δεν είχε επιτυχημένες επιλογές στους περισσότερους παίκτες που αποκτήθηκαν.
Τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη, κυρίως, θητεία του.

Βέβαια και ο αντικαταστάτης του, Τσάβι Ρόκα δεν έχει τρελάνει τον κόσμο, ήδη έχουν αρχίσει τα πρώτα βαριά σύννεφα να κάνουν την εμφάνισή τους αλλά αυτό θα αναλυθεί αργότερα.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος σε δύο θητείες με την ΑΕΚ, κέρδισε τη συμπάθεια όλων στο κλαμπ αλλά είναι υπεύθυνος μαζί με τον προπονητή Μιγκέλ Καρντόσο για την καμένη γη που προσπαθεί η Ένωση ακόμα και τώρα να… φυτρώσει κάτι.

Όσο για τον Χαριστέα έμεινε ένα χρόνο στην ομάδα και ο Άρης βγήκε στην Ευρώπη. Αν θεωρούν τόσο οι οπαδοί του Άρη όσο και ο ίδιος πως αυτό είναι το ταβάνι, ναι είναι επιτυχημένος.

Δεν έδειξε όμως αντανακλαστικά στηρίζοντας τον Ένινγκ ενώ έβλεπε πως και το κλίμα δεν τραβούσε για το Γερμανό ακόμα και μέσα στο κλαμπ.

Κοινό και των τριών είναι πως οι θητείες τους σε τρεις μεγάλες ομάδες ήταν βραχύβιες. Αυτό εν μέρει είναι στο DNA της θέσης (τεχνικός/αθλητικός διευθυντής), ωστόσο κανείς από τους τρεις δεν μπορεί να ισχυριστεί πως κέρδισε στο τέλος τον κόσμο ή την ιδιοκτησία του συλλόγου.

Εξαίρεση ίσως η εκτίμηση που τρέφει ο Δημήτρης Μελισσανίδης στον Λυμπερόπουλο αλλά θα πρέπει να αμφιβάλει κανείς πως θα τον έπαιρνε ξανά για τεχνικό διευθυντή.

Με λίγα λόγια, τόσο ο Χαριστέας όσο και οι Λυμπερόπουλος, Νταμπίζας έδειξαν πως δε θα μπορούσαν να πάνε τα κλαμπ ένα βήμα παραπάνω από αυτό που πήγαν με τους ίδιους σε τόσο κομβική θέση.

Επίσης, φάνηκε να έχουν σοβαρά μειονεκτήματα τώρα για τη θέση (στο μέλλον μπορεί να γίνουν καλύτεροι, ουδείς το αμφισβητεί). Τόσο σε επίπεδο διαπραγματεύσεων όσο και σε επίπεδο γνωριμιών (γραφεία ατζέντηδων, επαφές με κλαμπ και τεχνικούς διευθυντές, στρατηγική και πλάνο).

Μάλιστα, η διαφορά αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ π.χ. είναι εμφανής με τον Ίλια Ίβιτς να κάνει μεγάλη διαφορά, ειδικά στην πώληση/απομάκρυνση παικτών που δεν χρειάζεται.

Σίγουρα δεν είναι μομφή για τους Έλληνες τεχνικούς διευθυντές αλλά τα γεγονότα μιλούν. Ο Γιάννης Αγγελόπουλος π.χ. στον Ατρόμητο είναι πολλά χρόνια και με επιτυχία κατά κοινή ομολογία.

Και επίσης οι 4 από τις 5 μεγάλες ομάδες της χώρας (θα φανεί τι θα κάνει ο Άρης) έχουν ξένους τεχνικούς/αθλητικούς διευθυντές-υπεύθυνους για τις μεταγραφές. Ολυμπιακός (Μοντεστό), Παναθηναϊκός (Ρόκα), ΑΕΚ (Ίβιτς), ΠΑΟΚ (Ρέμπε)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Όχι στο «μοντέλο Μαδρίτης», ναι στο «σουηδικό μοντέλο»! Αυτό πλέον συμβουλεύεται και ο ΠΟΥ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαριστέας, Λυμπερόπουλος και Νταμπίζας απέτυχαν γιατί…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).