Παναθηναϊκός: Κάθε χρόνο τέτοια εποχή φεύγει η μισή ομάδα και έρχεται μία… ολόκληρη (βάσει των ονομάτων που δημοσιεύονται).

Μεταφορικά το λέμε προφανώς, αν και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού έχουν καταγραφεί καλοκαίρια που τουλάχιστον στο μέτωπο των αποδεσμεύσεων η παραπάνω ατάκα δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Ακόμη κι αυτό φανερώνει ότι επικρατεί μία σχετική ανισορροπία. Σίγουρα όταν αναλαμβάνει ένας νέος τεχνικός διευθυντής ή ένας νέος προπονητής, είναι φυσιολογικό να προκύψουν ανακατατάξεις και στο ρόστερ. Όμως, υπάρχουν και όρια.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που απέτυχε παταγωδώς την περυσινή σεζόν. Χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν ευθύνη όλοι οι παίκτες. Ένας συνδυασμός γεγονότων φέρνει, σχεδόν πάντα, το επιθυμητό ή ανεπιθύμητο αποτέλεσμα.

Σηκώνει μεγάλη συζήτηση το ερώτημα ποιοι εκ των τωρινών ποδοσφαιριστών του αξίζουν να παίζουν στον σύλλογο. Και είναι σεβαστό. Όμως, η απάντηση δεν πρέπει να έρχεται μόνο από τις ατομικές τους επιδόσεις.

Αν μια ομάδα είναι νοσηρή σε διάφορα σκέλη, τότε προφανώς και επηρεάζεται σε έναν βαθμό ο εκάστοτε παίκτης. Καλό είναι να μπει κι αυτό στην εξίσωση. Δηλαδή, προφανώς και πρέπει να καούν τα ξερά. Όχι όμως να συμπαρασύρουν και τα χλωρά. Τόσοι νεαροί προέρχονται από την Ακαδημία. Σπόροι του Παναθηναϊκού που θα πρέπει να προσεχθούν.

Αγοράστε online τον απόλυτο οδηγό για το Euro 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Βέλεθ, Αϊτόρ – Μία εκτίμηση για Χουάνκαρ

Γιοβάνοβιτς: Μικρή καθυστέρηση στις ανακοινώσεις