ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν αρνητικός μόνο στον Covid

Η αγωνιστική απραξία ημερών, το υψηλότερο κίνητρο που παρουσίασε η Φενέρμπαχτσε και ο Ολυμπιακός που χτυπήθηκε από τον covid όταν είχε πάρει φόρα
Ο Ολυμπιακός δεν ήταν αρνητικός μόνο στον Covid

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι ο Ολυμπιακός ατύχησε να χτυπηθεί από τον Covid τη στιγμή που είχε βρει ρυθμό στην Euroleague και ξαφνικά στερήθηκε αγωνιστικής δράσης.

Ήταν αναμενόμενη η εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΦενέρμπαχτσεΚαι ναι (κατά ένα μεγάλο ποσοστό) και όχι. Η ουσία είναι ότι οι Πειραιώτες είχαν δώσει τον τελευταίο τους αγώνα στις 26/12 κόντρα στον Ιωνικό για το Κύπελλο κι εμφανίστηκε απέναντί τους μια ομάδα, με σοβαρές απουσίες μεν που έπαιζε την επιβίωσή της δε.

Ο Γιαν Βέσελι και ο Νάντο Ντε Κολό αποτελούν σημαντικές σταθερές στο παιχνίδι των Τούρκων και ξεκάθαρα ο Τζόρτζεβιτς δεν είχε άλλη επιλογή από το bullying στον Ολυμπιακό! Με πολλή πίεση επάνω στη μπάλα, με physical game και με προσπάθεια να βρεθούν φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο για εύκολους πόντους. Οι ερυθρόλευκοι δε φάνηκαν έτοιμοι να απαντήσουν σε αυτό.

Ακόμα και οι προπονήσεις που έκαναν, όταν πλέον ήταν αρνητικά τα τεστ, δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. Υπάρχουν παίκτες που έχουν επηρεαστεί αρκετά ενώ παράλληλα η Φενέρμπαχτσε παρά τα προβλήματα που είχε, πρόσφατα έδωσε κι έναν αγώνα (με την Νταρουσάφακα).

Και δίπλα σε όλα αυτά, η αποβολή του Γιώργου Μπαρτζώκα με 2’30” για το τέλος του ημιχρόνου, μπορεί να έδωσε ένα πρόσκαιρο 7-0 στον Ολυμπιακό (που έκλεισε το ημίχρονο στο +3) αλλά δεν ήταν και καλή εξέλιξη. Όπως επίσης και ο τραυματισμός του Σακίελ ΜακΚίσικ στις αρχές της δεύτερης περιόδου όταν ο Αμερικάνος είχε προλάβει να αγωνιστεί μόλις 4 λεπτά.

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε (ή αν προτιμάτε η Φενέρ πέτυχε) 25-30-28 πόντους σε δεύτερο-τρίτο- τέταρτο δεκάλεπτο όταν είχε μόλις 11 στο πρώτο. Είχε τρία λάθη στο πρώτο ημίχρονο και 13 στο δεύτερο (τα 10 στην 3η περίοδο).

Οι Τούρκοι είχαν 7 λάθη για 9 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο και αντίστοιχα 5 λάθη για 18 ασίστ στο δεύτερο! Από τα 3/11 τρίποντα του πρώτου 20λεπτου πήγαν στα 12/18 (τα 7/9 στην 3η περίοδο) στο δεύτερο. Επίσης είχαν 36 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και 58 στο δεύτερο!

Οι Ακπινάρ και Χαμζέρ κατάφεραν να κάνουν τη δουλειά τους και να εκνευρίσουν τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που βγήκε εκτός αγώνα. Όπως επίσης εκτός ήταν και ο Βεζένκοφ με αποτέλεσμα να γίνουν πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον Ολυμπιακό.

Η τρομερή επιθετική παρουσία του Πρίντεζη στο πρώτο μέρος (στο τρίτο δεκάλεπτο δεν αγωνίστηκε), η εξαιρετική εμφάνιση του Παπανικολάου έπρεπε να έχουν κάτι παραπάνω πέρα από τους «γεμάτους» αριθμούς του Σλούκα. Ο Ολυμπιακός δε βρήκε λύσεις όταν η Φενέρμπαχτσε αντίστοιχα πήρε αρκετές από το βάθος του πάγκου της και ειδικά από Τούρκους παίκτες.

Ο Μετεκάν Μπιρσέν στα 12 λεπτά που αγωνίστηκε (σκάρτα 8 λεπτά μ.ο έχει φέτος) πέτυχε τους πρώτους 5 πόντους του στη διοργάνωση. Ο Χαζέρ και ο Ακπινάρ (που επίσης έκανε ρεκόρ στο χρόνο συμμετοχής) έκαναν μεγάλη δουλειά επάνω στον Ντόρσεϊ. Ο Μαχμούτογλου επίσης δεν είχε παίξει 16’19’’ (όσα με τον Ολυμπιακό) ενώ πέτυχε 17 πόντους (όσους ακριβώς στους προηγούμενους 6 αγώνες συνολικά). Και με 4 εύστοχα τρίποντα όταν είχε 7 συνολικά στις προηγούμενες 13 φετινές του παρουσίες. Και μάλιστα με τον Γκούντουριτς, λόγω φάουλ να παίζει 11’51’’ μόλις!

Οι 14 πόντοι του Ντόρσεϊ ξεγελούν για τη συνολικά κακή παρουσία του (είχε σχεδόν τα μισά λάθη του Ολυμπιακού, 7 από τα 16), ο Βεζένκοφ επίσης ήταν χαμηλά, ο Γουόκαπ δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό, ενώ ο Λαρεντζάκης δεν άλλαξε το ρυθμό (όπως αρκετές φορές έχει κάνει φέτος) ενώ συνέχισε και το κακό του σερί στα τρίποντα (10 άστοχα).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ολυμπιακός δεν ήταν αρνητικός μόνο στον Covid», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College