ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ολυμπιακός: Η διαφορά ημιχρόνων, η άμυνα και οι 11+1 παίκτες

Η διαφορά που είχε ο Ολυμπιακός από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο είναι πολύ μεγάλη. Και κυρίως υπάρχει ένα θέμα με το αν αντέχει να βγάλει σεζόν με 11+1 παίκτες.
Ολυμπιακός: Η διαφορά ημιχρόνων, η άμυνα και οι 11+1 παίκτες

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Άλμπα κι αυτό είναι που μετράει στη βαθμοθηρική διαδικασία της Regular Season της Euroleague αλλά υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να εξετάσουμε.

Ήταν φανερό ότι ο Ολυμπιακός αισθανόταν ιδιαίτερα ασφαλής με τον Μουσταφά Φαλ να γεμίζει τη ρακέτα του. Η απουσία του Χασάν Μάρτιν και τα γρήγορα φάουλ του Ζαν Σαρλ έφεραν ακόμα και τον Πρίντεζη στη θέση 5. Όταν ο Γάλλος γίγαντας βρέθηκε στον πάγκο, τα πράγματα δυσκόλεψαν.

Η παρουσία του Φαλ στη ρακέτα όσο και του Γουόκαπ περιφερειακά είναι καταλυτικές για τον Ολυμπιακό. Ιδιαίτερα στην άμυνά του αλλά και στην επίθεση η δημιουργία τους είναι εξαιρετική.

Κι εδώ μπαίνει το πρώτο ερώτημα.

Θα αντέξει ο Ολυμπιακός να βγάλει μια τόσο μεγάλη σεζόν με 11+1 παίκτες;

Βλέποντας το χρόνο συμμετοχής των παικτών στην Euroleague και με την απουσία του Μάρτιν υπάρχει αυτό το ερώτημα που ταλαιπωρεί. Βεβαίως το ότι οι Πειραιώτες βρίσκονται στην αγορά για παίκτες (και όχι για παίκτη) υπάρχει και δε διαψεύδεται.

Μια ομάδα η οποία αρχίζει από την ενέργεια στην άμυνα, δύσκολα θα αντέξει με τέτοιο περιορισμό στο ρόστερ (και με δεδομένο ότι πάντα σου προκύπτουν ατυχίες).

Από τι 8 ως τις 28 Οκτωβρίου (όταν θα γίνει ο αγώνας με την Φενέρμπαχτσε) ο Ολυμπιακός θα έχει παίξει τους 9 από τους 13 επίσημους αγώνες του. Τα 4 ματς εντός έδρας στην Euroleague βοήθησαν κάπως ώστε το πρόγραμμα να μη γίνει ασήκωτο αλλά σκεφτείτε: Μιλάμε για έναν αγώνα ανά διήμερο (σχεδόν).

Πιθανότατα να είναι κι αυτός ένας λόγος για τα δύο διαφορετικά εικοσάλεπτα

Η διαφορά του πρώτου με το δεύτερο ημίχρονο δεν είναι απλώς μεγάλη, αλλά τεράστια. Και ιδού κάποια στοιχεία που μπορούν να το αποδείξουν

-Ο Ολυμπιακός τελείωσε τον αγώνα με το εντυπωσιακό 105 στο σύστημα αξιολόγησης. Η διαφορά; Είχε 69 στο πρώτο ημίχρονο και 36 στο δεύτερο!

-Οι Πειραιώτες δέχθηκαν συνολικά 9 πόντους από αιφνιδιασμό: Οι 7 ήταν στο δεύτερο ημίχρονο και οι 5 στο τελευταίο δεκάλεπτο.

-Η Άλμπα πήρε 17 πόντους από επιθετικό ριμπάουντ, τους 9 στο δεύτερο μέρος και τους 5 στην τελευταία περίοδο.

-Επίσης οι Γερμανοί είχαν 11/23 δίποντα στο πρώτο μέρος και… 11/17 στο δεύτερο. Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός είχε 6/11 στο πρώτο ημίχρονο και 3/12 στο δεύτερο όπου η παραγωγή του έπεσε στους 35 πόντους (από τους 52).

-Το πλέον αντιπροσωπευτικό: Ο Ολυμπιακός είχε 3 λάθη για 13 ασίστ στο πρώτο μέρος και 12 λάθη για 7 ασίστ στην επανάληψη!!! Κι επίσης η Άλμπα είχε 24 ασίστ συνολικά.

-Για τους Πειραιώτες το καλό ήταν η σταθερά καλή επίδοση στα δίποντα (15/24 στο πρώτο μέρος και 8/11 στο δεύτερο για 23/35 συνολικά). Αλλά και το ότι τιμώρησε τα λάθη των Γερμανών. Ο Ολυμπιακός πήρε 23 πόντους από τα λάθη των παικτών της Άλμπα.

-Στο θέμα με τα λάθη πάντως η Άλμπα είχε 13 πόντους από τα σφάλματα παικτών του Ολυμπιακού. Τους 9 στο δεύτερο μέρος και τους 6 στην τελευταία περίοδο.

-Και βέβαια η Άλμπα είχε 6 από τα 9 επιθετικά ριμπάουντ του δευτέρου ημιχρόνου στην τελευταία περίοδο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός: Η διαφορά ημιχρόνων, η άμυνα και οι 11+1 παίκτες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College