Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τα πλάνα που έρχονται με άνδρες των ΜΑΤ από τα επεισόδια στα Εξάρχεια.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τα πλάνα που έρχονται με άνδρες των ΜΑΤ από τα επεισόδια στα Εξάρχεια.

Άνδρες των ΜΑΤ έχουν καταγραφεί να σπάνε τζάμια καταστήματος στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια επεισοδίων το μεσημέρι της Τρίτης (26/10).

Η πορεία διοργανώθηκε ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA από τους 14 φοιτητές οι οποίοι είχαν συλληφθεί κατά την εκκένωση της Πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένας άνδρας των ΜΑΤ σπάει μπροστά στα μάτια του έντρομου κόσμου μια τζαμαρία καταστήματος στην περιοχή.

Μάλιστα, από τα τζάμια τραυματίζεται μια κοπέλα η οποία ρωτά τον αστυνομικό «τι κάνεις είσαι τρελός;» κι εκείνος της απαντά προκλητικά «ναι είμαι τρελός!».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Την 12.30 ώρα σήμερα (Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021), με πρωτοβουλία διαφόρων Συλλογικοτήτων και Συνελεύσεων, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο, κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν σταδιακά (150) περίπου άτομα, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, μέσω τον οδών Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄- Ακαδημίας και Σίνα κινήθηκαν στην οδό Σόλωνος. Οι πορευόμενοι αιφνιδιαστικά επιτέθηκαν με ρίψη πυροσβεστήρων, καρεκλών και άλλων αντικειμένων στις αστυνομικές δυνάμεις που ακολουθούσαν, οι οποίες άμεσα τους απώθησαν.

Οι συγκεντρωθέντες, στο ύψος της οδού Ζωοδόχου Πηγής, εκδήλωσαν εκ νέου επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρίψη αντικειμένων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις με χρήση των αναγκαίων μέσων τους απώθησαν και οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις. Από τις ανωτέρω επιθέσεις τραυματίσθηκαν πέντε (5) αστυνομικοί, ενώ από το σημείο προσήχθησαν έξι (6) άτομα.

Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών».