ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Παναθηναϊκός: Σταγόνα- σταγόνα το πικρό ποτήρι!

Είναι δύσκολο να μιλήσεις για μπάσκετ από τη στιγμή κατά την οποία ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τόσο άσχημη εικόνα στο Βελιγράδι. Κι όσο περνούσε ο χρόνος γινόταν χειρότερος, όπως θα διαπιστώσετε
Παναθηναϊκός: Σταγόνα- σταγόνα το πικρό ποτήρι!

Για πόσο διάστημα έκανε ο Παναθηναϊκός αισθητή την παρουσία του στο Βελιγράδι; Χωρίς καμία υπερβολή για 2’36”. Μετά έζησε ένα μαρτύριο

Κι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως ο Παναθηναϊκός βυθιζόταν σε απελπισία όσο περνούσε ο χρόνος. Δεν είναι υπερβολή, επίσης, το ότι αντί να αντιδρά και να βελτιώνεται, γινόταν χειρότερος.

Προσέξτε τα στοιχεία…

Ο Παναθηναϊκός άρχισε τον αγώνα με 8 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Για την ακρίβεια με 6 στα πρώτα 2’36” και με 2 στα τελευταία 7’34” της πρώτης περιόδου.

Τα 4/15 σουτ στο πρώτο δεκάλεπτο (0/5 τρίποντα) και τα 9 λιγότερα ριμπάουντ (13 έναντι τεσσάρων) είναι ενδεικτικά της κατάστασης. Ο Παναθηναϊκός άρχισε με τρεις ασίστ στα πρώτα δυόμιση λεπτά και τελείωσε το δεκάλεπτο με τέσσερις. Όσα ήταν και τα λάθη του.

Η κατάσταση δε βελτιώθηκε καθόλου στη δεύτερη περίοδο. Έγινε χειρότερη αλλά καλύφθηκε με ένα μίνι ξέσπασμα του Χάουαρντ Σαντ Ρος στα τελευταία 80 δευτερόλεπτα. Τότε ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σερί 6-0, μείωσε σε 39-26 στο ημίχρονο αλλά και πάλι δεν είχαν αλλάξει και πολλά.

Είχε βελτιώσει κάπως τα ριμπάουντ (πήρε δύο παραπάνω στην περίοδο αυτή), δεν έχασε δίποντο (5/5) αλλά…

Έκανε 9 λάθη και δεν είχε ούτε μια ασίστ. Από τα λάθη του αυτά πήρε 13 πόντους ο Ερυθρός Αστέρας που αύξησε τη διαφορά (έφτασε στο +19 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου).

Στην πίεση των Σέρβων, ο Παναθηναϊκός ούτε λύσεις διέθετε, ούτε μπάσκετ έπαιζε. Η επίθεσή του, τακτικά (όχι αριθμητικά ή στατιστικά) πιθανότατα να είναι η χειρότερη στη φετινή Euroleague.

Η 3η και η 4η περίοδος ήταν ακόμα χειρότερη για τους παίκτες του Παναθηναϊκού

Το επιμέρους 18-10 για τον Ερυθρό Αστέρα έχει εξήγηση.

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να κάνει λάθη, συνέχιζε να μην παίζει τίποτα στην επίθεση και ταυτόχρονα να μην έχει αντίδοτο απέναντι στη γρήγορη κυκλοφορία των Σέρβων. Που διάβαζαν ιδανικά τις αλλαγές στην άμυνα και τα μις ματς.

Στο 30′ η ελληνική ομάδα είχε 1/14 τρίποντα, 15 λάθη (για μόλις 6 ασίστ) και 36 πόντους. Αλήθεια σε τι θα μπορούσε να ελπίζει;

Όμως η απόλυτη καταστροφή ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο! Εκεί που ο Παναθηναϊκός τα είχε παρατήσει. Κι έκανε ακόμα χειρότερη την εικόνα του.

Προσέξτε.

Επιμέρους σκορ 24-12 για τον Ερυθρό Αστέρα. Τα ριμπάουντ ήταν 13-7 υπέρ των γηπεδούχων που είχαν 35 στην αξιολόγηση έναντι… 6 του Παναθηναϊκού! Η ελληνική ομάδα έμεινε χωρίς βολή στο τέταρτο δεκάλεπτο (και σε όλο το δεύτερο μέρος) και οι Σέρβοι πήραν σ’ αυτό το διάστημα 12 πόντους από τα λάθη της!!!

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Ερυθρό Αστέρα να έχει πάρει τους 30 από τους 81 πόντους του από λάθη του Παναθηναϊκού… Κι επίσης βρήκε την ελληνική ομάδα με αρνητικό ρεκόρ στην Euroleague σε διαφορά (-33) αλλά και με αρκετές ακόμα ντροπιαστικές επιδόσεις.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν 8-18-10-12 πόντους ανά δεκάλεπτο. Κι επίσης 26 πόντους στο πρώτο μέρος και 22 στο δεύτερο. Όπως και  3/22 τρίποντα και 20 λάθη για 8 ασίστ! Είχαν συνολικά 35 στην αξιολόγηση όσο έπιασε ο Ερυθρός Αστέρας μόνο στην τελευταία περίοδο!!!

Κι ακόμα πιστεύει κάποιος ότι μπορούμε να μιλήσουμε για μπάσκετ;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Σταγόνα- σταγόνα το πικρό ποτήρι!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College