Πλέον το ερώτημα είναι αν η επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ, ενός ΠΑΟΚ που έμεινε 20 βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση και δεν έφερε ούτε το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη θα είναι αυτή που πρέπει

Από το 2017 ως το 2021 ο ΠΑΟΚ έπαιξε τέσσερις τελικούς και τους κέρδισε όλους. Δε γίνεται όμως πάντα να κερδίζεις. Κάποτε θα έχανε. Και έχασε στο ΟΑΚΑ στις 21/5.

Ο δικέφαλος για 50 λεπτά δεν ήταν αυτός που έπρεπε για έναν τελικό και οι επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου «τον πρόδωσαν». Όταν ο Ρουμάνος προπονητής προχώρησε σε αλλαγές στη σύνθεση του, ήταν πια αργά αφού η ομάδα του δεν πρόλαβε να σκοράρει και ο Παναθηναϊκός στάθηκε και τυχερός στο τέλος. Ο διαιτητής του αγώνα; Έδωσε νωρίς χωρίς λόγο κίτρινη στον Σοάρες. Έδωσε ένα πέναλτι που δεν ήταν, δεν έδωσε την αποβολή του Αουγκούστο (προσπαθώντας να ισοφαρίσει το λάθος του στο πέναλτι; Ποιος ξέρει) και μπορούσε να δώσει πέναλτι στον Μίτριτσα στο τέλος.

Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο και δεν θα σταθεί στη διαιτησία αλλά στα δικά του λάθη. Από αυτά έχασε. Άλλωστε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ έπρεπε να είναι πολύ καλύτερος απ’ οτι παρουσιάστηκε.

Από την άλλη όμως, το τι θα γινόταν από τα ΜΜΕ αν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε με αυτόν τον τρόπο τον τελικό Κυπέλλου το γνωρίζουμε πολύ καλά. Αν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε με αυτό το πέναλτι και δεν δινόταν πέναλτι υπέρ της αντιπάλου ομάδας, ο μηχανισμός θα προσπαθούσε να απαξιώσει την κατάκτηση του Κυπέλλου όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια, σε οποιαδήποτε αμφισβητούμενη υπέρ του φάση.

ΠΑΟΚ η επόμενη μέρα

Πλέον το ερώτημα είναι αν η επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ, ενός ΠΑΟΚ που έμεινε 20 βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση και δεν έφερε ούτε το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη θα είναι αυτή που πρέπει. Έχει μάθει ο δικέφαλος απο τα λάθη του; Θα εμπιστευτεί επιτέλους έναν Αθλητικό Διευθυντή, ο μόνος που γνωρίζει ποδόσφαιρο μέσα στη διοίκηση; Θα του δώσει τα κλειδιά του αγωνιστικού τμήματος; Θα τον βοηθήσει ή θα του βάζει εμπόδια στη δουλειά του; Ο προηγούμενος (Ρέμπε) παραιτήθηκε μετά από μόλις έναν χρόνο. Ο πιο προηγούμενος ακριβώς το ίδιο και έγινε…διακομητικός στο τέλος όπως και ο Μιχελ μετά τον αποκλεισμό από την Έστερσουντ.

Θα συνεχίζει ο ΠΑΟΚ να αλλάζει ανά έξι μήνες ή ανά έναν χρόνο διευθυντές και προπονητές άρα και πλάνο ή έχει αποφασίσει να αλλάξει ρότα ώστε η ανάπτυξη του να μην είναι πολύ πιο αργή απ’ ότι κανονικά θα έπρεπε με τόσα χρήματα που διαθέτει ο Ιβάν Σαββίδης.
Την απάντηση μπορεί να τη δώσει μόνο ο ίδιος ο Σαββίδης με πράξεις και αλλαγές.