ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Κανονικά και με τον νόμο

Μετά την απόφαση των γεγονότων της Τούμπας, τίποτα δεν μπορεί να στερήσει από την ΑΕΚ το πρωτάθλημα
Κανονικά και με τον νόμο

Καλώς την κι ας… άργησε. Η απόφαση για τα γεγονότα της Τούμπας, μετά από 18 μέρες ανακοινώθηκε και στο άκουσμά της, όλοι στην ΑΕΚ ένιωσαν την απόλυτη δικαίωση. Ο ΠΑΟΚ υπέστη τιμωρία αντίστοιχη των πράξεων των ανθρώπων του και πλέον ο δρόμος για το πρωτάθλημα ανοίγει διάπλατα. Ένας τίτλος ο οποίος, όσο κι αν πολλοί θέλουν να πιστεύουν, δεν συνιστά μόνο απόρροια δικαστικής απόφασης.

Η Ένωση ήταν η πιο πλήρης ομάδα μέσα στη χρονιά. Με εξαιρετική απόδοση στην συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών, οι «κιτρινόμαυροι» πατούσαν γερά και προχωρούσαν αργά, αλλά σταθερά προς την επιστροφή στην θρόνο της πρωταθλήτριας. Παράλληλα, κατάφερε να αναδείξει έναν ικανότατο ελληνικό κορμό, να διαχειριστεί αποτελεσματικά την απουσία σημαντικών ποδοσφαιριστών (Μάνταλος, Γιόχανσον) και κατόρθωσε να κρατήσει τρία «καρπούζια» κάτω από μία μασχάλη, χωρίς να…χάσει την μπάλα.

Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η ΑΕΚ αξίζει τον φετινό τίτλο έγκειται στο γεγονός ότι εντός γηπέδου υπέταξε τον Ολυμπιακό με εντυπωσιακές ανατροπές, τόσο εκτός έδρας, όσο και εντός. Υπήρξε μήπως άλλη ομάδα που το έκανε αυτό στον αγωνιστικό χώρο; Οταν λοιπόν, νικάς τον επί χρόνια πρωταθλητή με τόσο πειστικό τρόπο σε συνδυασμό με όλα τα μικρά μεν αλλά πολύ σημαντικά δε υπόλοιπα ματς, τότε δεν δικαιούσαι τίποτα λιγότερο από το να καθίσεις στον εγχώριο θρόνο.

Επομένως, τη φετινή σεζόν, οι «κιτρινόμαυροι» αξίζουν (και θα πάρουν) τον τίτλο κανονικά και με τον νόμο. Ένας νόμος σαφής που ακόμα και στην πολύπαθη Ελλάδα, δεν μπορούσε παρά να απονείμει δικαιοσύνη στα έκτροπα της Τούμπας. Παρότι θα υπάρξει έφεση, δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί ένα δικαστήριο σε παγκόσμιο επίπεδο, το οποίο θα κάνει τα στραβά μάτια σε οπλοφορία, απειλές και εισβολές. Ακόμα κι αν λειτουργεί τα…ξημερώματα. Πλέον, με επτά βαθμούς «αέρα» από τον δεύτερο και με πέντε αγωνιστικές να μένουν για το φινάλε, τίποτα δεν μοιάζει ικανό να στερήσει το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κανονικά και με τον νόμο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.