ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αγιά Σοφιά: Επίτηδες την αφήνει να καταρρεύσει ο Ερντογάν! – Ο κίνδυνος ενός μεγάλου σεισμού (vid)

Ο τουρκολόγος Δημήτρης Σταθακόπουλος δεν αποκλείει την πιθανότητα η μη συντήρηση της Αγίας Σοφίας να γίνεται σκόπιμα.

Αγιά Σοφιά: Ο τουρκολόγος Δημήτρης Σταθακόπουλος δεν αποκλείει την πιθανότητα η μη συντήρησή της να γίνεται σκόπιμα από το καθεστώς Ερντογάν!
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Δεν φτάνει που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βεβήλωσε την Αγιά Σοφιά μετατρέποντάς την από παγκόσμια σύμβολο της χριστιανοσύνης και ορθοδοξίας σε τζαμί, τώρα την αφήνει να καταρρέει επίτηδες!

Σας είχαμε γράψει πριν από λίγο καιρό οτι διακόπτεται η χρήση της ως μουσουλανικό τέμενος, καθώς ενδέχεται να πραγματοποιηθούν εργασίες που θα διαρκέσουν για πάνω από 50 χρόνια.

Ήταν τότε χαρακτηριστικό ότι διαπιστώθηκε πως χάλασαν οι μιναρέδες της Αγιάς Σοφιάς και ότι θα χρειαστεί να τους αποξηλώσουν.

Τώρα έχομε νέα σημάδια κατάρρευσης του ιερού μνημείου, καθώς πέφτουν σοβάδες από τον τρούλο της Αγιά Σοφιάς πάνω σε προσκυνητές!

Σύμφωνα με τον τουρκολόγο Δημήτρη Σταθακόπουλο είναι πολύ πιθανό μη συντήρηση της Αγίας Σοφίας να γίνεται σκόπιμα από το καθεστώς Ερντογάν!

Ολα αυτά την ώρα που γνωρίζουν όλοι πως η Κωνσταντινούπολη είναι μια εξαιρετικά σεισμογενής περιοχή. Τι θα συμβεί στην περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού όπως αυτούς που είδαμε πριν από μόλις μήνες στην Τουρκία;

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ του Mega Channel

Exit mobile version