ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Bayraktar: Σηκώνουν τουρκικά drone οι Ουκρανοί; – Έξαλλοι οι Ρώσοι

Bayraktar: Αρχίζουν οι πτήσεις τουρκικών drones στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της συνεργασίας της χώρας με την Τουρκία. Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αρέσει καθόλου στην Ρωσία, η οποία παρατηρεί με βλοσυρό βλέμμα τις τελευταίες τουρκικές κινήσεις στον Καύκασο. Την ίδια ώρα το… κοστούμι του Τούρκου προέδρου έχει αρχίσει να ράβει ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν....

Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Bayraktar: Αρχίζουν οι πτήσεις τουρκικών drones στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της συνεργασίας της χώρας με την Τουρκία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αρέσει καθόλου στην Ρωσία, η οποία παρατηρεί με βλοσυρό βλέμμα τις τελευταίες τουρκικές κινήσεις στον Καύκασο.

Την ίδια ώρα το… κοστούμι του Τούρκου προέδρου έχει αρχίσει να ράβει ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε την Τουρκία στη λεγόμενη «πλατφόρμα της Κριμαίας» (ένα ουκρανικό σχέδιο που αποσκοπεί στην «επιστροφή» της χερσονήσου στην Ουκρανία).

Τουρκία: Προτεκτοράτο την έκαναν οι Κινέζοι – Υes man ο Ερντογάν

Η συγκεκριμένη εξέλιξη μπορεί να αποτελέσει σε ένα σοβαρό στρατηγικό λάθος της Άγκυρας, αφού έτσι βάζει την χώρα απέναντι στην Ρωσία.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και δεν αναγνωρίζει την «προσάρτηση» της Κριμαίας.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ η Τουρκία έχει στείλει 600 Τούρκους στρατιώτες στο Αζερμπαϊτζάν για να πολεμήσουν κατά της Αρμενίας.

Τουρκία: Οι Αρμένιοι σκότωσαν 300 Τούρκους κομάντο; – Τέσσερα αεροπλάνα με νεκρούς

Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ άρα η Μόσχα βλέπει νατοϊκή εμπλοκή στον Καύκασο, οπότε και έχει παρθεί η απόφαση εμπλοκής της στον πόλεμο Μπακού – Γερεβάν στο Αρτσάχ/Ναγκορνο Καραμπάχ.

Η Ρωσία είναι υποχρεωμένη βάση της Συνθήκης της Τασκένδης να παράσχει βοήθεια στην Αρμενία αν η χώρα δεχτεί επίθεση από ξένες δυνάμεις.

Η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στο Αζερμπαϊτζάν ήταν το άλλωθι που έψαχνε η Ρωσία για να επέμβει που δεν θέλει με τίποτα να εμπλέκεται το ΝΑΤΟ στα θέματά της στον Καύκασο.

Ήδη ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε προειδοποιήσει πως η Μόσχα δεν θα ανεχτεί εμπλοκή της Τουρκίας στην περιοχή, εμπλοκή που πλέον είναι αποδεδειγμένη.

Ελλάδα: Συμφωνία με την Αλβανία για προσφυγή στην Χάγη για την ΑΟΖ

Exit mobile version