ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελλάδα – Τουρκία: Υπάρχει έχθρα μεταξύ ελληνικού και τουρκικού λαού; Τι απάντησαν σε δημοσκόπηση οι Έλληνες

Η πλειοψηφία του ελληνικού λάου, όπως και του τουρκικού δεν πιστεύει οτι υπάρχει έχθρα ανάμεσα στους δύο λαούς.

Ελλάδα - Τουρκία: Η πλειοψηφία του ελληνικού λάου, όπως και του τουρκικού δεν πιστεύει οτι υπάρχει έχθρα ανάμεσα στους δύο λαούς.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Ελλάδα – Τουρκία: Συμφωνούν οι πλειοψηφίες του ελληνικού και του τουρκικού λαού, στο ερώτημα αν είναι εχθροί μεταξύ τους.

Μετά από δημοσκόπηση που έγινε στην Τουρκία, σύμφωνα με την οποία οι Τούρκοι βλέπουν τους Έλληνες ως φίλους, πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ποσοστό 72,2%, θεωρεί ότι όχι, δεν υπάρχει έχθρα ανάμεσα στους λαούς των χωρών. Από εκεί και πέρα το 25,2% απαντά πως ναι υπάρχει, ενώ το 2,6% συγκαταλέγεται στο δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Ελλάδα – Τουρκία: Ανάλογα αποτελέσματα και στην γειτονική χώρα

Θυμίζουμε ότι ανάλογα ποσοστά είχε αναδείξει και η δημοσκόπηση που έγινε στην γειτονική χώρα, με τον τουρκικό λαού να ρίχνει ένα «ηχηρό χαστούκι» στον πολεμοχαρή Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 64% των Τούρκων δε θεωρούν εχθρό τον ελληνικό λαό, ένα αποτέλεσμα που σίγουρα ξαφνιάζει τους πάντες.

Αν συνοψίσουμε τα παραπάνω, ο λαός τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας αφήνει στην άκρη τις κυβερνήσεις και τείνει χείρα φιλίας ο ένας στον άλλον.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης στην Τουρκία μάλιστα, είναι ακόμη πιο σημαντικά, αν αναλογιστεί κανείς τον φανατισμό που υπάρχει στους γείτονες, την πολιτική μίσους κατά της Ελλάδας που ακολουθεί ο Ερντογάν, αλλά και την προπαγάνδα από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Exit mobile version