ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Eλληνοτουρκικά: Να διαλύσει την Τουρκία θέλει ο Μακρόν – Κόβει την τελωνειακή ένωση

Ελληνοτουρκικά: Η γαλλική κυβέρνηση θα προτείνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να καταργήσει την τελωνειακή ένωση με την Τουρκία. Αυτή η κύρωση θα ήταν απάντηση στην επιθετική ρητορική του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν έναντι του Γάλλου προέδρου ειδικότερα, και στην επιθετική του πολιτική στη Μεσόγειο, σύμφωνα με το europe1.fr. Ελληνοτουρκικά: Αποκάλυψη των Ρώσων – Τα Bayraktar ψάχνουν τα...

Ελληνοτουρκικά: Η γαλλική κυβέρνηση θα προτείνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να καταργήσει την τελωνειακή ένωση με την Τουρκία.
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Ελληνοτουρκικά: Η γαλλική κυβέρνηση θα προτείνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να καταργήσει την τελωνειακή ένωση με την Τουρκία.

Αυτή η κύρωση θα ήταν απάντηση στην επιθετική ρητορική του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν έναντι του Γάλλου προέδρου ειδικότερα, και στην επιθετική του πολιτική στη Μεσόγειο, σύμφωνα με το europe1.fr.

Ελληνοτουρκικά: Αποκάλυψη των Ρώσων – Τα Bayraktar ψάχνουν τα ελληνικά Osa-AKM

Η γαλλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει μεγάλα μέσα εναντίον της Τουρκίας επιτιθέμενη στην οικονομία της. Στο πλαίσιο μελετάται η κατάργηση της τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία. ΄

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Ιβ Λεντριάν, δεν δίστασε επίσης να απειλήσει την Τουρκία. «Υπάρχουν τακτικές πίεσης, υπάρχει μια πιθανή ατζέντα κυρώσεων», υπενθύμισε.

Nαγκόρνο Καραμπάχ: Αρμένιοι οδήγησαν Αζέρους στο «Φαράγγι της Κόλασης» και τους διέλυσαν

Η ΕΕ είναι μακράν ο μεγαλύτερος εταίρος της Τουρκίας τόσο ως προς τις εισαγωγές όσο και ως προς τις εξαγωγές (σ.σ. 15 δισ. ευρώ), καθώς και η μεγαλύτερη πηγή επενδύσεών της ενώ η Γερμανία ο κύριος έμπορος αγαθών με την Τουρκία.

Exit mobile version