ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Ο «πόλεμος» των τουρκικών drones και η Ελλάδα που βρίσκεται σε ετοιμότητα!

Η Τουρκία προκαλεί στα Ελληνοτουρκικά θέματα, με την χρήση drones πάνω από τα σύνορα της χώρας μας και η Ελλάδα είναι σε ετοιμότητα αναχαίτισης τους.
Ελληνοτουρκικά: Ο «πόλεμος» των τουρκικών drones και η Ελλάδα που βρίσκεται σε ετοιμότητα!

Η Τουρκία προκαλεί στα Ελληνοτουρκικά θέματα, με την χρήση drones πάνω από τα σύνορα της χώρας μας και η Ελλάδα είναι σε ετοιμότητα αναχαίτισης τους.

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία χρησιμοποίει drones στα σύνορα μας για την καλύτερη ενημέρωση της αλλά και η Ελλάδα… δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια καθώς βρίσκεται σε επαγρύπνηση.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εδώ και 11 μήνες μια άγνωστη επιχείρηση των ελληνικών δυνάμεων για την αναχαίτιση των τουρκικών drones που πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινές πτήσεις τόσο κατά μήκος της γραμμής των συνόρων του Έβρου όσο και εντός του εναέριου χώρου της Θράκης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Realnews, η δραστηριότητα των τουρκικών μη επανδρωμένων ιπτάμενων σκαφών στα ελληνοτουρκικά θέματα ξεκίνησε από τα τέλη του Μαρτίου του 2020.

Ήταν η περίοδος που οι ελληνικές Αρχές είχαν καταφέρει να αντιμετωπίσουν την προσπάθεια μαζικής εισόδου των μεταναστών που η τουρκική κυβέρνηση είχε διοχετεύσει στα σύνορα και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Στρατού είχαν ξεκινήσει την προεργασία για την επέκταση του φράχτη του Εβρου.

Εκτοτε, οι υπερπτήσεις των τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένων σκαφών συνεχίζονται αδιάκοπα. Το ανησυχητικό είναι ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεταξύ των μη επανδρωμένων σκαφών που έχουν εντοπιστεί να εισβάλλουν στον εναέριο χώρο περιλαμβάνονται και αυτά που η Άγκυρα έχει χρησιμοποιήσει για τις πολεμικές της επιχειρήσεις σε Λιβύη και Συρία.

Πρόκειται για τα Bayraktar TB2, που έχουν τη δυνατότητα να φέρουν οπλισμό. Εκτιμάται ότι στόχος της Αγκυρας δεν είναι μόνο η παρακολούθηση των εργασιών στον φράχτη. «Η αλήθεια είναι ότι η Τουρκία έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην ανάπτυξη της δικής της τεχνολογίας των μη επανδρωμένων σκαφών. Ουσιαστικά, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να δοκιμάσουν τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα στην αναχαίτιση των drones. Σε αυτό το επίπεδο έχουν ήδη πάρει τις απαντήσεις τους», αναφέρει αξιωματούχος των αρμόδιων υπηρεσιών.

Η βάση

Οι μαζικές υπερπτήσεις των τουρκικών drones την άνοιξη του 2020 ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά της ΕΥΠ, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαραίτητες πληροφορίες για την προέλευση των μη επανδρωμένων ιπτάμενων σκαφών.

Ενεργοποιώντας τα μέσα που διαθέτει αλλά και το πληροφοριακό της δίκτυο, η ΕΥΠ κατάφερε να εντοπίσει αυξημένη κινητικότητα των τουρκικών drones κοντά στην Ανδριανούπολη. Εκεί, λειτουργεί η τουρκική σχολή εκπαίδευσης χειριστών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι η λειτουργία της σχολής αποτελεί τη «βιτρίνα» μιας βάσης, η οποία στην ουσία αποτελεί την έδρα της «ιπτάμενης κατασκοπείας», που επιχειρεί η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας.

Όπως επισημαίνεται, τους τελευταίους 11 μήνες δεν είναι λίγες οι φορές που τουρκικά drones διάφορων τύπων έχουν διεισδύσει στον εναέριο χώρο της Θράκης, σε μια απόσταση ακόμα και 25 χιλιομέτρων από τα σύνορα του Έβρου.

Πηγή: enikos.gr

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.