ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Πήγαν για έρευνα διάσωσης σε ελληνική ΑΟΖ με φρεγάτες οι Τούρκοι

Πήγαν για έρευνα διάσωσης σε ελληνική ΑΟΖ με φρεγάτες οι Τούρκοι - Πλήρης επιβεβαίωση του Sportime από το Λιμενικό
Ελληνοτουρκικά: Πήγαν για έρευνα διάσωσης σε ελληνική ΑΟΖ με φρεγάτες οι Τούρκοι

Ελληνοτουρκικά: Πήγαν για έρευνα διάσωσης σε ελληνική ΑΟΖ με φρεγάτες οι Τούρκοι – Πλήρης επιβεβαίωση του Sportime από την ανακοίνωση του Λιμενικού που πάντως έλεγχε πλήρως την κατάσταση.

Σύμφωνα με το Λιμενικό «ολοκληρώθηκε η ευρεία επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Κρήτης» ενώ εξηγείται το παιχνίδι των Τούρκων στην περιοχή.

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Λιμενικό:

«Σε συνέχεια της ευρείας επιχείρησης έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών, γνωρίζεται, ότι την 17:49 της 22 Ιουλίου απογειώθηκε ελικόπτερο SUPER PUMA Π.Α., για συνδρομή σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα 50 ναυτικά μίλια νοτίως Κάσου και εντός FIR Αθηνών και οριοθετημένης Ελληνικής περιοχής έρευνας και διάσωσης, κατόπιν εκπομπής σήματος κινδύνου για Ι/Φ σκάφος αγνώστων στοιχείων, στο οποίο επέβαιναν 45 άτομα, κατά δήλωση των επιβαινόντων.

Από το εμπορικό πλοίο “ARAL” σημαίας Μάλτας, περισυνελέγησαν 32 άτομα, ενώ προσέγγισαν και άλλα εμπορικά πλοία στην περιοχή, σύμφωνα με οδηγίες που παρείχε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ..

Το ελικόπτερο SUPER PUMA περισυνέλεξε 5 άτομα, τα οποία μετέφερε στην Κάρπαθο. Οι διασωθέντες δήλωσαν διάφορες εθνικότητες μεταξύ των οποίων Ιρανοί, Ιρακινοί και Αφγανοί.

Στην περιοχή προσπάθησε να μεταβεί επίσης από την Σούδα και το Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. 080, πλην όμως δεν κατέστη δυνατό να πλεύσει ανατολικότερα Ιεράπετρας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών».

Όπως τονίστηκε στην ελληνική ανακοίνωση «επιπλέον και περί τις 23:00 της 22 Ιουλίου προσέγγισαν την περιοχή αρχικά η τουρκική φρεγάτα “GELIBOLU” και ακολούθως η φρεγάτα “GOKOVA” που είχε αποπλεύσει από το Ακσάζ για άλλη δραστηριότητα, οι οποίες κάλεσαν τα παραπλέοντα πλοία να μεταπέσουν στη συχνότητά τους για να αναλάβουν τον συντονισμό της επιχείρησης».

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης τα παραπλέοντα εμπορικά πλοία αγνόησαν τις κλήσεις των τουρκικών φρεγατών και ενήργησαν σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΚΣΕΔ, το οποίο καθόρισε ως συντονιστή (ON SCENE COMMANDER) αρχικά το εμπορικό πλοίο “HANSA LIMBURG” σημαίας Λιβερίας, ακολούθως το εμπορικό πλοίο “MARVEA” σημαίας Μάλτας και από πρωί της σήμερον το “ISHIZUCKI STAR” σημαίας νησιών Μάρσαλ», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του το Λιμενικό.

«Διασώθηκαν συνολικά 37 άτομα από τους 45 επιβαίνοντες, κατά δήλωση των διασωθέντων, εκ των οποίων 32 αποβιβάστηκαν στην Ιεράπετρα από το εμπορικό πλοίο “ARAL” σημαίας Μάλτας και 5 στην Κάρπαθο από ημέτερο Ελικόπτερο SUPER PUMA. Οι έρευνες συνεχίζονται από παραπλέοντα εμπορικά πλοία και τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου», σημειώθηκε στην ανακοίνωση.

Το πρωί της Παρασκευής το Sportime είχε τονίσει την παρουσία των τουρκικών φρεγατών στην περιοχή.

Αργότερα πάντως ο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έβλεπε επιχείρηση διάσωσης νότια των ακτών της… Τουρκίας αν και η επιχείρηση ήταν νοτιοαντολικά της Κρήτης.

Το ΑΠΕ έβαλε την Κρήτη στα ανοικτά των νότιων ακτών της Τουρκίας «τρώγωντας» την τουρκική προπαγάνδα. Είδηση πάντως που μετά διόρθωσαν σε νότια της Κάσου.

Η είδηση του ΑΠΕ μάλιστα είχε τίτλο: «37 άνθρωποι διασώθηκαν από το πλοιάριο με 45 μετανάστες που βυθίστηκε στα ανοικτά των νότιων ακτών της Τουρκίας».

Αναφέρονταν στο κύριο σώμα της είδησης πως:

«Τριάντα επτά άνθρωποι διασώθηκαν από ένα πλοιάριο που μετέφερε 45 μετανάστες και το οποίο ναυάγησε νότια της Τουρκίας, και πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και ένα αεροσκάφος συνεχίζουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Το υπουργείο επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι χθες Πέμπτη το βράδυ ενημερώθηκε ότι το πλοιάριο, που βρισκόταν 260 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Κας (Αντίφελλος), βυθιζόταν.

“Τριάντα επτά άνθρωποι διασώθηκαν από το μεταναστευτικό σκάφος που βυθίστηκε. Οι επιχειρήσεις έρευνας για οκτώ ανθρώπους συνεχίζονται”, ανέφερε.

Δύο φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας ερευνούν την περιοχή μαζί με ένα αεροσκάφος, παρά τις κακές μετεωρολογικές συνθήκες και τη θαλασσοταραχή, προστίθεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.».

Δείτε τώρα στον χάρτη που ήταν το σημείο του ναυαγίου του πλοιαρίου με τους 45 μετανάστες.

Ελληνοτουρκικά: Πήγαν για έρευνα διάσωσης σε ελληνική ΑΟΖ με φρεγάτες οι Τούρκοι - Πλήρης επιβεβαίωση του Sportime

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Το ΑΠΕ βλέπει την Κρήτη στα ανοικτά των νότιων ακτών της Τουρκίας

Ελληνοτουρκικά: Ξεπουλήσαμε το Καστελόριζο στην Τουρκία; – Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι

Τούρκοι: Έστειλαν φρεγάτες κοντά το Καστελόριζο – Πάνε για θερμό επεισόδιο;

Ελληνοτουρκικά: Πήγαν για έρευνα διάσωσης σε ελληνική ΑΟΖ με φρεγάτες οι Τούρκοι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Πήγαν για έρευνα διάσωσης σε ελληνική ΑΟΖ με φρεγάτες οι Τούρκοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.