Ελληνοτουρκικά

Με τα ελληνοτουρκικά στην άκρη του μυαλού του ο Ερντογάν έρχεται αντιμέτωπος με νέα εσωτερική κρίση.

Ελληνοτουρκικά: Χαμός στην Τουρκία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κήρυξε «persona non grata» δέκα πρέσβεις!

Αφορμή η υπόθεση Οσμάν Καβαλά, που έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις. Όπως αναφέρει το Reuters, ο αρχηγός του κόμματος CHP, Κεμάλ Κιλιτζάρογλου έκανε ένα καυστικό ποστ το Twitter, στο οποίο τόνισε πως ο Τούρκος πρόεδρος «σπρώχνει ταχύτατα τη χώρα του στον γκρεμό».

Μάλιστα, τόνισε πως «ο μόνος λόγος γι’ αυτές τις κινήσεις δεν είναι η προστασία των εθνικών συμφερόντων, αλλά η δημιουργία τεχνητών συνθηκών για την καταστροφή της οικονομίας».

Ωστόσο, οι αντιδράσεις δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Γιαβούζ Ατζιραλίογλου, υπαρχηγός της Μεράλ Εκσενέρ στο IYI (Καλό Κόμμα) ανέφερε πως «αυτό το έργο το έχουμε δει και στο παρελθόν. Γύρνα αμέσως στην πραγματική ατζέντα και στο δομικό πρόβλημα της χώρας, την οικονομική κρίση».

Σύμφωνα με το Reuters, η οριστική απόφαση για το θέμα των πρέσβεων θα παρθεί τη Δευτέρα (25/10) στο υπουργικό συμβούλιο κι επίσης είπε η τουρκική πλευρά ανησυχεί για πολλαπλές επιπτώσεις από την εξέλιξη του συγκεκριμένου ζητήματος.

Ανησυχίες υπάρχουν και για την οικονομία καθώς οι επενδυτές βλέπουν την τουρκική λίρα να κάνει «βουτιά» σε ιστορικό χαμηλό.

Όπως αναφέρει το Soner Cagaptay, στις χώρες με τις οποίες είναι έτοιμος να ανοίξει «πόλεμο» ο Ερντογάν υπάρχουν οι μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι της Τουρκίας.

«Ο Ερντογάν πιστεύει ότι θα κερδίσει τις επόμενες τουρκικές εκλογές κατηγορώντας τη Δύση για επίθεση στην Τουρκία- παρά τη θλιβερή κατάσταση της οικονομίας της χώρας του», τόνισε ο Cagaptay.