Μήνυμα Βέμπερ στον Ερντογάν: «Aποσύρετε το Oruc Reis ή θα έχετε κυρώσεις»


Αλέξανδρος Κωτάκης

Μήνυμα Βέμπερ στον Ερντογάν: «Aποσύρετε το Oruc Reis ή θα έχετε κυρώσεις»


Oruc Reis: Σαφές μήνυμα στις άκρως προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Κυβέρνησης Ερντογάν έστειλε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Στέλνοντας ξανά στη θάλασσα το Oruc Reis, η Τουρκία εκ νέου υπονομεύει τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Βέμπερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία: Άφαντοι οι Έλληνες στο Καστελόριζο – Έδιωξαν τα πλοία τους

Ο ίδιος, σε παρέμβασή του μέσω της εφημερίδας «Καθημερινή» σχολιάζει τη νέα τουρκική NAVTEX, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει υπάρξει ιδιαίτερα εποικοδομητική και λογική στην προσέγγισή της αν και είναι αντιμέτωπη με μόνιμες προκλήσεις και επιθέσεις.

«Είναι πλέον προφανές ότι ο Ερντογάν έκανε μια κίνηση αποκλιμάκωσης μόνο για να αποφύγει τις κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Για τον λόγο αυτό, είναι επείγον το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο τέλος της εβδομάδας να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Καλέστε το Oruc Reis πίσω στο λιμάνι και αρχίστε τις συνομιλίες ή θα υποστείτε κυρώσεις» καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras