ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Παράνοια στην Τουρκία με τα Eurofighter – Μιλούν για ντρίπλα στο σχέδιο της Ελλάδας

Ντρίπλα με Eurofighter στο σχέδιο της Ελλάδας για τα μαχητικά F-35 λένε στην Τουρκία
Παράνοια στην Τουρκία με τα Eurofighter – Μιλούν για ντρίπλα στο σχέδιο της Ελλάδας

Κρύος ιδρώτας φαίνεται πως έχει πιάσει την Τουρκία μετά την υπεροχή της Ελλάδας στα ελληνοτουρκικά θέματα, με τα μέσα της γειτονικής χώρας να μιλούν σήμερα για ντρίπλα με Eurofighter στο σχέδιο της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, τo σημερινό πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Μilliyet αποδεικνύει το γεγονός πως η απόκτηση F-35, έχει θορυβήσει για τα καλά την Τουρκία.

Ειδικότερα, οι τούρκοι αναφέρουν πως «Η Τουρκία σχεδιάζει να παραλάβει 40 Eurofighter δύο χρόνια πριν τα ελληνικά F-16» τονίζεται στην τουρκική εφημερίδα. «Η Τουρκία θα σταματήσει το σχέδιο της αεροπορικής υπεροχής της Ελλάδας με Rafale και F-35».

Παράλληλα, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη σχολίασε, «Αναλυτές εδώ λένε ότι η στροφή στα Eurofighter σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για τα F-16 (εκσυγχρονισμός παλαιών – και κυρίως απόκτηση νέων)».

Το παράδοξο όμως της όλης υπόθεσης είναι το γεγονός πως η Γερμανία φέρεται να αρνείται την παραχώρηση των Eurofighter λόγω της Ελλάδας.

Μάλιστα, την παραπάνω φήμη φαίνεται πως επιβεβαιώνουν και πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας με το θέμα να φαντάζει άκρως μπερδεμένο!

Πηγή: Geostratigika.gr

Δείτε τα όσα είπε για το θέμα ο Μανώλης Κωστίδης:

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.