ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Rafale: 20 Ιανουαρίου βγαίνουν στο Αιγαίο – θα αντιμετωπίσουν 30 και 40 ετών τουρκικά F-16

Αδύνατο να αντιμετωπίσει τα ελληνικά Rafale η Τουρκία.
Rafale: 20 Ιανουαρίου βγαίνουν στο Αιγαίο – θα αντιμετωπίσουν 30 και 40 ετών τουρκικά F-16

Rafale: 20 Ιανουαρίου βγαίνουν στο Αιγαίο τα έξι πρώτα νέα γαλλικά μαχητικά της Ελλάδας, την ώρα που η Τουρκία θα στείλει να τα αντιμετωπίσουν 30 και 40 ετών τουρκικά F-16.

Η Ελλάδα τρέχει τα νέα της εξοπλιστικά προγράμματα, με τα πρώτα έξι γαλλικά Rafale να βγαίνουν στο Αιγαίο στις 20 Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί πως λόγω της αποβολής της Τουρκίας από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 F-35, έχει μείνει χωρίς μαχητικά νέας γενιάς, πληρώνοντας το τίμημα της αγοράς του ρωσικού S-400.

H Tουρκία προσπαθεί να καλύψει το κενό στις αεροπορικές της δυνάμεις με εγχώρια αναβάθμιση των τουρκικών F-16, το 80% των οποίων πλησιάζει στο όριο των ωρών πτήσης του.

Με 200 περίπου ώρες πτήσης ανά μαχητικό το χρόνο, η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπίσει τα ελληνικά Rafale με μαχητικά 30 και 40 ετών, σημείωσε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

«Τον Ιανουάριο θα αναπτυχθούν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας τα έξι πρώτα μαχητικά αεροσκάφη Rafale της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ενώ συνεχίζεται ακόμη η εκπαίδευση Ελλήνων πιλότων στη Γαλλία», αναφέρουν οι Τούρκοι.

Οι Τούρκοι δεν στέκονται μόνο στο γεγονός ότι η Ελλάδα αρχίζει να παίρνει στα χέρια της τα γαλλικά μαχητικά, αλλά και στο τι οπλισμό θα έχουν αυτά.

«Εκτός από τα αεροσκάφη Rafale, η Ελλάδα θα προμηθεύει επίσης πυραύλους Cruise SCALP, Exocet Anti-Ship Missile, MICA Air-to-Air Missile και METEOR RamJet Propulsion Air-to-Air Missile», σημειώνει το milliyetcimedya.com.

Οι Τούρκοι ξέρουν πως το Rafale έχει την ικανότητα να εξαπολύει πύραυλο αέρος-αέρος προς τον στόχο του χωρίς να αποκαλύπτει τη θέση του, εξαιτίας του συστήματος OSF της Thales, με τεχνολογία υπέρυθρης ακτινοβολίας.

Να τονιστεί πως η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων στην Γαλλία αφορούσε και στους Mica και στις δυνατότητές που έχουν τα Rafale με τους συγκεκριμένους πυραύλους.

Κανένα άλλο μαχητικό στον κόσμο εκτός των Rafale δεν μπορεί να χτυπήσει εχθρικό μαχητικό όταν αυτό βρίσκεται πίσω του.

Στην φωτογραφία βλέπετε πως τα ελληνικά Rafale θα χτυπούν τα τουρκικα F-16, αν αυτο χρειαστεί.

Rafale: 20 Ιανουαρίου βγαίνουν στο Αιγαίο - θα αντιμετωπίσουν 30 και 40 ετών τουρκικά F-16

Οι πύραυλοι Mica έχουν εμβέλεια από 500 μέτρα έως 60 χιλιόμετρα και τους διαθέτουν και τα ελληνικά Mirage 2000-5.

Θα πρέπει να προσθέσουμε στις δυνατότητες των Rafale και τους πυραύλους Meteor, με εμβέλεια άνω των 100 χλμ.

Στην εξίσωση των μαχητικών δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα ελληνικά F-16 Viper, τα οποία κατά πολλούς είναι σαν να έχεις άλλα 80 Rafale αφου δεν διαφέρουν και πολύ στα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα πήρε την απόφαση να αναβαθμίσει 84 F-16 σε Viper (σ.σ. θα ακολουθήσει και η αναβάθμιση των υπολοίπων ελληνικών F-16) για να αντιμετωπίσει τα τουρκικά F-35, όταν ακόμα η Τουρκία ήταν στο πρόγραμμα των αμερικανικών στελθ μαχητικών.

Οι Τούρκοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα ελληνικά F-16 Viper, τα οποία θεωρούν πραγματική απειλή εξαιτίας του μεγάλου αριθμού τους αλλά και των δυνατοτήτων τους.

Ας προσθέσουμε στα παραπάνω μαχητικά και τα 60 εμιρετιανά Mirage 2000-9 τα οποία μπορεί κάποια στιγμή να καταλήξουν μέσω Γαλλίας στην Ελλάδα, όπως αναφέρει και το Forbes, σενάριο με το οποίο έχει ασχοληθεί στο παρελθόν και το Sportime.

Την ίδια ώρα τρέχει και η αξιολόγηση των νέων ελληνικών φρεγατών, με τα ρεπορτάζ να αναφέρουν πως θα είναι επίσης γαλλικές.

Πρόκειται για τις Gowind, για τις οποίες ο Δήμος Βερύκιος αποκάλυψε πως θα επιλεγεί η έκδοση 3100.

Η μεγάλη αυτή κορβέτα, αν τελικά είναι η επιλογή του Πολεμικού Ναυτικού, θα έχει μήκος μόλις 11 μέτρα λιγότερο από τις Belharra.

Ουσιαστικά μιλάμε για νέες κορβέτες τύπου… φρεγάτας.

Στην επιλογή των Gowind 3100 προχώρησε και η Μαλαισία για τις νέες φρεγάτες του Πολεμικού της Ναυτικού.

Η έκδοση των 3100 τόνων μπορεί να φέρει πιθανώς και εκτοξευτή Sylver Α 50 (σ.σ. των Aster 30) όπως στην Formidable class της Ινδονησίας των 3.200 τόνων.

Η άλλη εκδοχή είναι η Ελλάδα να προτιμήσει τις Gowind 2500 σε μία «ελληνική έκδοση» 2.800 τόνων και μήκους 102 μέτρων, στο μέγεθος δηλαδή της Gowind 2500, με οπλισμό 16 βλήματα VL MICA.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: 20 Ιανουαρίου βγαίνουν στο Αιγαίο – θα αντιμετωπίσουν 30 και 40 ετών τουρκικά F-16», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.