ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Rafale: Η φωτογραφία που τα αλλάζει όλα – Ο νέος πυρηνικός πύραυλος των Rafale

Πρόκειται για πυρηνικό πύραυλο ο οποίος πυροδοτήθηκε κατά την διάρκεια της επιχείρησης Durandal.
Rafale: Η φωτογραφία που τα αλλάζει όλα – Ο νέος πυρηνικός πύραυλος των Rafale

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού, υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για την πρώτη εκτόξευση από τα Rafale του ASMPA-R.

Πρόκειται για πυρηνικό πύραυλο ο οποίος πυροδοτήθηκε κατά την διάρκεια της επιχείρησης Durandal, η οποία περιελάμβανε «πραγματικές» συνθήκες πυροδότησης.

Σχεδιασμένος από τον κατασκευαστή πυραύλων MBDA, ο ASMPA-R πρέπει να εξοπλίζει αεροσκάφη Rafale που παράγονται από την Dassault και να επιτρέπει την πυρηνική αποτροπή στον αέρα ενώ υπερβαίνει σε ταχύτητα τα 3 Mach.

Μέχρι το 2035, αυτή η τελευταία έκδοση του πυραύλου ASMP θα αντικατασταθεί από έναν λεγόμενο πυρηνικό πύραυλο αέρος-εδάφους «τέταρτης γενιάς» (ASN4G), που αναπτύχθηκε επίσης από την MBDA και θα επικεντρώνεται κυρίως σε ταχύτητες μεγαλύτερες από τις επιδόσεις του ASMP.

Διαβάστε περισσότερα εξοπλιστικά στο geostratigika.gr

Διαβάστε επίσης:

Βγαίνουν κι από πάνω οι Τούρκοι: Κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν αποκαθιστά ιστορικά τζαμιά!

Ελληνοτουρκικά: Η Γαλλία έχει βάλει στο στόχαστρο την Τουρκία και υπάρχει λόγος γι αυτό – Θάβει την ψεύτικη Γαλάζια Πατρίδα των Τούρκων

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Η φωτογραφία που τα αλλάζει όλα – Ο νέος πυρηνικός πύραυλος των Rafale», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.