ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Rafale: Ρεπορτάζ των Τούρκων για τον Κώστα Σαρικά του Alpha – Τον έκαναν πρώτο θέμα

Rafale: Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η τουρκική εφημερίδα Milliyet, στην ηλεκτρονική της έκδοση, στον ερχομό των τεσσάρων γαλλικών μαχητικων.

Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Rafale: Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η τουρκική εφημερίδα Milliyet, στην ηλεκτρονική της έκδοση, στον ερχομό των τεσσάρων γαλλικών μαχητικων στην Τανάγρα, για ασκήσεις με ελληνικά μαχητικά.

Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για… βομβαρδισμό φωτογραφιών από την Ελλάδα των γαλλικών μαχητικων ενώ στέκονται στον χαιρετισμό που απηύθηνε στον λογαριασμό του στο Twitter προς την γαλλική Πολεμική Αεροπορία, ο ρεπόρτερ του Alpha, Κώστας Σαρικάς.

«Merci Armee D’el Air … – Ευχαριστώ πολύ γαλλική Πολεμική Αεροπορία», ήταν το μήνυμα του Έλληνα δημοσιογράφου που «τρέλανε» τους Τούρκους.

Η ρητορική της Άγκυρας αφορά σε «προκλητικές» όπως χαρακτηρίζει ενέργειες της Ελλάδας και της Γαλλίας, με την Τουρκία να μη βλέπει με καλό μάτι το γεγονός ότι γίνονται συνέχεια ασκήσεις με συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων και των συμμάχων τους στην περιοχή.

Αναφορά γίνεται και στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ ο οποίος δημοσιοποίησε και ο ίδιος φωτογραφίες των γαλλικών Rafale και έγραψε στα γαλλικά: «Σήμερα κάτι διαφορετικό συμβαίνει στον ουρανό της Αθήνας. Καλή τύχη».

Στην Τουρκία έχει πάρει μεγάλη διάσταση το ρεπορτάζ της γαλλικής La Tribune, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα επιμένει στην αγορά F-35 από τις ΗΠΑ, αλλά και στο γεγονός ότι η Αθήνα θα αγοράσει και άλλα Rafale από την Γαλλία.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Ισραηλινά Mini Harpy και Ηarop drones για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις;

Ένοπλες Δυνάμεις: Υψηλά κλιμάκια εξετάζουν τα έξυπνα πυρομαχικά Switchblade 600

Exit mobile version