ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τι σημαίνει για την Τουρκία το «Όχι» στον Ραντ Πολ σχετικά με την πώληση των F-16

Η Γερουσία των ΗΠΑ αρνήθηκε να εμποδίσει την πώληση των F-16 στην Τουρκία όπως ήθελε ο Ραντ Πολ.
Τι σημαίνει για την Τουρκία το «Όχι» στον Ραντ Πολ σχετικά με την πώληση των F-16

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Ραντ Πολ, κατέθεσε ψήφισμα για να εμποδιστεί η πώληση των F-16 στην Τουρκία με την απόφαση όμως των Αμερικανών να είναι κατηγορηματική.

Η Γερουσία απέρριψε το ψήφισμα με μεγάλη πλειοψηφία 79-13 που ήθελε την άρνηση στην πώληση των μαχητικών στους Τούρκους.

Το «κράξιμο» στον Ερντογάν από τους Τούρκους για το φλέγον θέμα της αεράμυνας είχε ενταθεί το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα μετά και από τις πρώτες αστοχίες με το ΚΑΑΝ το οποίο θα είναι έτοιμο το 2032. Το… «ρεζιλίκι» με το μαχητικό ΚΑΑΝ είχε και άλλες διαστάσεις μετά την αποκάλυψη από φωτογραφίες κομματιών του αεροσκάφους που δείχνει ελλιπή.

Η Τουρκία ωστόσο μπορεί να αναθαρρήσει μετά το «όχι» στον Ραντ Πολ καθώς η γερουσία θεωρεί ότι η συμφωνία για τη Σουηδία και το ΝΑΤΟ ήταν το κύριο μέλημά τους.

Ωστόσο το μήνυμα εστάλη προς τους γείτονες με τη γερουσία να εκφράζει τη βαθιά περιφρόνησή της για τις πολιτικές της χώρας. Ιδιαίτερα τα κωλύματα των Αμερικανών έχουν να κάνουν κυρίως με την εχθρική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Ελλάδα κάτι που τον κάνει να ακούγεται ασταθής και του αφαιρεί το δικαίωμα από προηγμένα αεροσκάφη, σύμφωνα με αυτούς.

Ταυτόχρονα βέβαια οι ΗΠΑ συνεχίζουν να έχουν θέματα με την Άγκυρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κουρδικό αλλά και το Ουκρανικό με τις διαφορές τους να μοιάζουν μεγάλες.

«Όχι» στο ψήφισμα του Ραντ Πολ για την Τουρκία:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τι σημαίνει για την Τουρκία το «Όχι» στον Ραντ Πολ σχετικά με την πώληση των F-16», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.