ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το Oruc Reis έφτασε στα 6,1 ν.μ. από την Ρω & το σύμπλεγμα του Καστελόριζου

Κλιμακώνει επικίνδυνα η Τουρκία. ΟΙ ΕΔ βρίσκονται σε ετοιμότητα, όμως είναι η στιγμή η Αθήνα να λάβει άμεσα αποφάσεις, καθώς οι Τούρκοι δεν πρόκειται να σταματήσουν.  Tο τουρκικό ερευνητικό πλοίο Οruc Reis έφτασε στα 6,1 ναυτικά μίλια από την Ρω και το σύμπλεγμα του Καστελόριζου, στο ανατολικό άκρο της νέας παράνομης  Navtex. Οι επόμενες ώρες...

Το Oruc Reis έφτασε στα 6,1 ν.μ. από την Ρω & το σύμπλεγμα του Καστελόριζου
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Κλιμακώνει επικίνδυνα η Τουρκία. ΟΙ ΕΔ βρίσκονται σε ετοιμότητα, όμως είναι η στιγμή η Αθήνα να λάβει άμεσα αποφάσεις, καθώς οι Τούρκοι δεν πρόκειται να σταματήσουν. 

Tο τουρκικό ερευνητικό πλοίο Οruc Reis έφτασε στα 6,1 ναυτικά μίλια από την Ρω και το σύμπλεγμα του Καστελόριζου, στο ανατολικό άκρο της νέας παράνομης  Navtex.

Οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες, καθώς όπως εκτιμάται, η Άγκυρα, επιδιώκει να παρασύρει την ελληνική πλευρά σε στρατιωτικοποίηση της έντασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τούρκοι: Γιατί ψάχνουν ελληνικά υποβρύχια και Έλληνες κομάντο

Το σκοπό αυτό εξυπηρετεί και ο σημερινός πλους του Oruc Reis, στα 6,1 ν.μ από τις ελληνικές ακτές αλλά και το γεγονός ότι τα προηγούμενα 24ωρα το τουρκικό πλοίο «έσπασε το όριο των 12 ναυτικών μιλίων, αμφισβητώντας στην πράξη το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια.

Απώτερος στόχος της τουρκικής πλευράς είναι η δημιουργία τετελεσμένων στην περιοχή, ώστε να διευρυνθεί η ατζέντα του ελληνοτουρκικού διαλόγου (αν και όποτε αυτός ξεκινήσει) με τα θέματα που η Άγκυρα επιθυμεί.

Πηγή: pentapostagma.gr

Exit mobile version