ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τούρκοι: Πώς θα στείλουμε στην Ελλάδα δύο αεροπλάνα αφού δεν έχουμε

Διερωτούνται οι Τούρκοι: Αφού δεν έχουμε αεροπλάνα δικά μας και αυτά που έχουμε τα νοικιάζουμε, πώς θα στείλουμε αεροπλάνα στην Ελλάδα;

Τούρκοι: Πώς θα στείλουμε στην Ελλάδα δύο αεροπλάνα αφού δεν έχουμε, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό ο Τούρκος δημοσιογράφος Εμίν Τσολασάν.
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τούρκοι: Πώς θα στείλουμε στην Ελλάδα δύο αεροπλάνα αφού δεν έχουμε, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό ο Τούρκος δημοσιογράφος Εμίν Τσολασάν.

Ο υπουργός Γεωργίας και Δασοκομίας της Τουρκίας, Μπεκίρ Πακντεμιρλί, ενώ είχε δηλώσει ότι η Τουρκία «δεν διαθέτει πυροσβεστικά αεροσκάφη» και ότι στις πυρκαγιές «επεμβαίνουν αεροσκάφη που αποστέλλονται ως βοήθεια», ανακοίνωσε ότι θα στείλει αεροπλάνα στην Ελλάδα.

Απευθυνόμενος προς τον Τούρκο υπουργό Γεωργίας και Δασοκομίας ο Εμίν Τσολασάν του θύμισε πως πριν από τρεις ημέρες, είχε πει από την Μαρμαρίδα ότι «η Ελλάδα θέλει αεροπλάνα από εμάς και το εξετάζουμε».

Μάλιστα τότε ο αρμόδιος Τούρκος υπουργός είχε τονίσει πως η Τουρκία μπορεί παρέχει αεροπλάνα στην Ελλάδα.

«Αυτή η κυβέρνηση έκανε μαγικά. Πώς γίνεται να σταλούν στην Ελλάδα δύο από τα αεροπλάνα που δεν υπήρχαν πριν από λίγες ημέρες;», διερρωτήθηκε ο Τούρκος δημοσιογράφος ο οποίος τόνισε ότι το ερώτημά του έχει καθαρά πολιτική άποψη και όχι ανθρωπιστική.

Ζητούν από τον Ερντογάν να ζητήσει συγγνώμη όπως ο Μητσοτάκης

Την ίδια ώρα, να ζητήσει συγγνώμη ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν από τον τουρκικό λαό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Τουρκία, όπως ζήτησε συγνώμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ελλάδα, ζητούν Τούρκοι.

«Ο καθένας κάθεται στη θέση του, αυτό είναι μεγάλη ντροπή. Όποιος είναι υπεύθυνος για την καθυστερημένη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς θα πρέπει να παραιτηθεί», είπε ο Οζτράκ για τις πυρκαγιές που συνεχίζονται εδώ και μέρες, ειδικά στο νότιο τμήμα της Τουρκίας.

«Υπήρξε πυρκαγιά και στην Ελλάδα. Κατ ‘αρχάς, ο Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την καθυστερημένη απάντησή του στη φωτιά. Μετά από αυτό, έκαναν έναν επιπλέον προϋπολογισμό 500 εκατομμυρίων ευρώ από τη Βουλή», σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Φάικ Οζτράκ.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Η Ρωσία έφτιαξε το Su-75 για να χτυπήσει F-35 και Rafale

Τουρκία: Αφγανοί σήκωσαν σημαία του Αφγανιστάν στην Αττάλεια

Ελληνοτουρκικά – Τούρκοι: Ερντογάν ζήτα συγγνώμη όπως έκανε ο Μητσοτάκης

Τούρκοι: Πώς θα στείλουμε στην Ελλάδα δύο αεροπλάνα αφού δεν έχουμε

Exit mobile version