ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τούρκοι: Πράσινο φως για F-35 από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα

Η Ελλάδα θα πάρει τελικά τα πληρωμένα από την Τουρκία, τουρκικά F-35.

Τούρκοι: Πράσινο φως για F-35 από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τούρκοι: Πράσινο φως για F-35 από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα με την τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ.

Ως αποτέλεσμα μίας πρωτοβουλίας, που ξεκίνησε από τον Αμερικανό γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, η σύσταση να δοθεί το F-35 στην Ελλάδα εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, σημειώνει το sde.org.tr.

Αυτή η σύσταση και ολόκληρος ο αμυντικός προϋπολογισμός θα ξεκινήσει τη συζήτηση στη Γερουσία την επόμενη εβδομάδα.

Ο προϋπολογισμός αναμένεται να περάσει από τη Γερουσία και να εγκριθεί από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Η Ελλάδα ενημέρωσε την Ουάσιγκτον για το αίτημά της να αγοράσει το F-35 το 2020 και η αμερικανική κυβέρνηση σημείωσε επίσης ότι ήταν πρόθυμη για την προμήθεια αεροσκαφών.

Με αυτή τη νέα εξέλιξη, η προμήθεια F-35 στην Αθήνα θα μπορούσε να επιταχυνθεί, σημειώνουν οι Τούρκοι, με το θέμα να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται οι Τούρκοι θεωρούν πως η Ελλάδα θα πάρει τελικά τα πληρωμένα από την Τουρκία, τουρκικά F-35, τα οποία δεν πρόλαβε να πάρει αυτή λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.

To βασικό πρόβλημα των Τούρκων είναι πως έχουν μείνει από μαχητικά νέας γενιάς, την ώρα που η Ελλάδα έχει Rafale, F-16 Viper και σύντομα και F-35.

Τούρκοι: Πράσινο φως για F-35 από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα

Exit mobile version