ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τούρκοι: Ζήτησαν να μπει σε καραντίνα ο Δένδιας για να μην δει Γκουτέρες

Τουρκία: Απρέπεια των Τούρκων, οι οποίοι ζήτησαν να μπει σε καραντίνα Νίκος Δένδιας για να μην δει τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Η συνάντηση Δένδια – Γκουτέρες δεν έγινε στα γραφεία του Οργανισμού αλλά στο σπίτι της μονίμου αντιπροσώπου της Ελλάδας καθώς, σύμφωνα με το hellsjournal.com, από τουρκικής πλευράς προεβλήθη ο αστείος ισχυρισμός...

Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Τουρκία: Απρέπεια των Τούρκων, οι οποίοι ζήτησαν να μπει σε καραντίνα Νίκος Δένδιας για να μην δει τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Η συνάντηση Δένδια – Γκουτέρες δεν έγινε στα γραφεία του Οργανισμού αλλά στο σπίτι της μονίμου αντιπροσώπου της Ελλάδας καθώς, σύμφωνα με το hellsjournal.com, από τουρκικής πλευράς προεβλήθη ο αστείος ισχυρισμός ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πρέπει να μπει σε καραντίνα 14 ημερών με βάση του νόμους της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

O κ. Δένδιας ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα αλλά και παρέδωσε επιστολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Eξήγησα τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο, πως η τουρκική παραβατικότητα δημιουργεί προβλήματα στη σταθερότητα και στην ειρήνη στην περιοχή και επίσης κουβεντιάσαμε για την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, αντίγραφο της οποίας εθιμοτυπικά του έδωσα», σημείωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, η «προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας είναι πάντα δικαίωμα οποιουδήποτε μέλους των Ηνωμένων Εθνών, και κατά συνέπεια και της χώρας μας. Το πότε όμως, κάτω από ποιες συνθήκες πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτή η δυνατότητα, αυτό είναι πάντα θέμα το οποίο αποφασίζεται υπό τις συνθήκες της συγκεκριμένης στιγμής».

Exit mobile version