ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Διαψεύδει η Άγκυρα την Ρωσία για την αγορά δεύτερου συστήματος S-400 – Στα κρυφά οι Τούρκοι

«Η Τουρκία υπέγραψε σύμβαση για την αγορά του δεύτερου μέρους του πυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία», ανέφερε το επίσημο κρατικό πρακτορείο της Ρωσίας TASS.

Τουρκία: Διαψεύδει η Άγκυρα την Ρωσία για την αγορά δεύτερου συστήματος S-400 - Στα κρυφά οι Τούρκοι
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Τουρκία: Διαψεύδει η Άγκυρα την Ρωσία για την αγορά δεύτερου συστήματος S-400 αφού φοβάται τις αμερικανικές κυρώσεις.

Το ρωσικό πρακτορείο TASS μετέδωσε δήλωση του Ντμίτρι Σουγκάεφ, επικεφαλής του Ρωσικού Ομοσπονδιακού Οργανισμού Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας, ότι η Άγκυρα και η Μόσχα συμφώνησαν για τη δεύτερη παρτίδα του συστήματος S-400.

«Η Τουρκία υπέγραψε σύμβαση για την αγορά του δεύτερου μέρους του πυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία», ανέφερε το επίσημο κρατικό πρακτορείο της Ρωσίας TASS.

Μάλιστα, όπως ανεφερε το ρωσικο πρακτορείο, η νέα σύμβαση περιελαμβάνει και την παραγωγή ορισμένων εξαρτημάτων του συστήματος αεράμυνας στην Τουρκία.

Μετά από λίγο, η τουρκική Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) με δήλωσή της υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει νέα εξέλιξη στη διαδικασία προμήθειας του συστήματος αεράμυνας S400 από τη Ρωσία».

Όπως ανέφεραν οι Τούρκοι η συμφωνία για τους ρωσικούς S-400 εξελίσσεται κανονικά.

Να θυμίσουμε ότι με την αγορά της Τουρκίας του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 επιβλήθηκαν κυρώσεις στην Άγκυρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αμερικανική κυβέρνηση απομάκρυνε την Τουρκία από τους κατασκευαστικούς εταίρους των πολεμικών αεροσκαφών F-35 και άρχισε να επιβάλλει κυρώσεις και στην προμήθεια και άλλου στρατιωτικού υλικού.

Όπως ήταν φυσικό η Άγκυρα αρνήθηκε, όμως είναι σίγουρο ότι η δήλωση των Ρώσων δεν ήταν τυχαία.

Ή όντως η Τουρκία προχωρά στα κρυφά στην αγορά και δεύτερου συστήματος S-400 ή η Ρωσία πιέζει με την μεριά της την Άγκυρα για να απομακρυνθεί από το ΝΑΤΟ.

Αν επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη εξέλιξη η Τουρκία απομακρύνεται και άλλο από τα αμερικανικά F-16 Viper, που έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ και για την προμήθεια των οποίων το Κογκρέσο θέτει όρους.




Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Το χοντραίνουν οι Τούρκοι για τη φανέλα του Πατριάρχη με το «Οικουμενικός» – Δείτε τι έγινε

Ελληνοτουρκικά: Η απάντηση των Αμερικανών στα τουρκικά ULAQ και drone στο Αιγαίο

Exit mobile version