Ελληνοτουρκικά: Ούτε να ακούσει δε θέλει η Τουρκία επέκταση της ελληνικής ΑΟΖ, συνεχίζοντας να απειλεί με νέες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ούτε να ακούσει δε θέλει η Τουρκία επέκταση της ελληνικής ΑΟΖ, συνεχίζοντας να είναι ανένδοτη και προκλητική.

Ελληνοτουρκικά: Την ώρα που η Ελλάδα έχει συνάψει συμφωνία με όλους τους ετέρους στη «γειτονία», η Τουρκία αισθάνεται ότι βρίσκεται στο περιθώριο.

Εκτός από τις αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ, η Ελλάδα τα έχει συνάψει συμμαχίες και με Ιταλία, Αίγυπτο, Κύπρο, Λίβανο.

Έτσι χώρα μας  έχει καταφέρει να βρεθεί στο κέντρο των ενεργειακών εξελίξεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα.

Την ίδια ώρα η Τουρκία συνεχίζει την ακραία, επεκτατική πολιτική της, απειλώντας με νέες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Έτσι η Κυβέρνηση Ερντογάν ούτε να ακούσει δεν θέλει για επέκταση της ελληνικής ΑΟΖ στα 12 ναυτικά μίλια όπως έχει το δικαίωμα.

Αντιθέτως οι Τούρκοι μιλούν και πάλι στην γλώσσα της ισχύος και των απειλών προαναγγέλλοντας σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ το Νοέμβριο.

Μάλιστα ακόμη και ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα ανεβάζει τους τόνους «απλώνοντας χέρι» σε… όλα.

Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, δεν είναι μόνο ο ορισμός των θαλασσίων ζωνών και θέτει πακέτο όλες τις Τουρκικές διεκδικήσεις.

Αυτά μία ημέρα μετά την προτροπή Μητσοτάκη, για αναζήτηση συμφωνίας στο ζήτημα της ΑΟΖ.

Εξάλλου απελπισμένοι είναι οι Τούρκοι για τα F-16 και τα «παιχνίδια» των ΗΠΑ.

Επίπλέον  η Τουρκία ανησυχεί με την αμυντική ενίσχυση της Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως κάνουμε κινήσεις που θα τη βάλουν σε μπελάδες!

Ελληνοτουρκικά: Δείτε την στάση που κρατά η Τουρκία στο ρεπορτάζ του OPEN