ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Tουρκία: Οι Τούρκοι φτιάχνουν τουρκικούς Aster 30;

Δεν αποκάλυψε το βεληνεκές τους αφού το χαρακτήρισε απόρρητο.

Tουρκία: Οι Τούρκοι φτιάχνουν τουρκικούς Aster 30;
Tουρκία: Οι Τούρκοι φτιάχνουν τουρκικούς Aster 30;
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Tουρκία: Οι Τούρκοι φτιάχνουν τουρκικούς Aster 30, άφησε να εννοηθεί ο Ισμαήλ Ντεμίρ.

Ο επικεφαλής της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας αποκάλυψε σε συνέντευξή του πως η Τουρκία βρίσκεται στο τελικό στάδιο του να δημιουργήσει έναν πύραυλο στο επίπεδο του γαλλο-ιταλικού SAMP/T της Eurosam (MBDA 66% – Thales Group 33%).

Σύμφωνα με τον Ισμαήλ Ντεμίρ, απαιτούνται επιπλέον δοκιμές του πυραύλου, ώστε να διαπιστωθεί η ομαλή λειτουργία του πριν την ένταξή του στον τουρκικό στρατό.

Ο επικεφαλής της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας δεν θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα για το βεληνεκές του πυραύλου, επικαλούμενος το απόρρητο.

Σε σχέση με προγράμματα προηγμένης πυραυλικής τεχνολογίας, η τουρκική κυβέρνηση έχει επίσης βρεθεί στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια, με πολλούς να ρωτούν εάν η Τουρκία διαθέτει μυστικά όπλα μαζικής καταστροφής (WMD).

Η σχετική φημολογία αυξήθηκε περαιτέρω όταν ο Ερντογάν αμφισβήτησε δημόσια τη δέσμευση της Τουρκίας στη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (NPT), στην οποία η Τουρκία είναι μέρος.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε δηλώσει – κατά το Reuters – στην διάρκεια της G20, ότι η Γαλλία και η Ιταλία θα κάνουν «θετικά βήματα» για την παράδοση του πυραυλικού αμυντικού συστήματος SAMP-T.

Η Τουρκία, όπως είχε αποκαλύψει το Sportime, ήθελε την ένταξη του 120 χλμ εμβέλειας SAMP-T στο σύστημα αεράμυνάς της, για την προστασία των αεροδρομίων της.

Ο Μανουέλ Μακρόν σταμάτησε τότε τη διαδικασία, αλλά η Τουρκία επανήλθε με πρόταση για κοινή παραγωγή του Aster 30 SAMP-T.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Κολύμπησαν την απόσταση έως το Καστελόριζο οι Τούρκοι κομάντο;

Eλληνοτουρκικά: Έτοιμος ο τουρκικός στόλος αποβατικών απέναντι από την Ελλάδα

Tουρκία: Οι Τούρκοι φτιάχνουν τουρκικούς Aster 30, άφησε να εννοηθεί ο Ισμαήλ Ντεμίρ.

Exit mobile version