ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία και Αίγυπτος διόρισαν αμοιβαία πρεσβευτές μετά από δέκα χρόνια – Τι σημαίνει για την Ελλάδα

Τουρκία και Αίγυπτος διόρισαν αμοιβαία πρεσβευτές – Πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια.

Τουρκία και Αίγυπτος διόρισαν αμοιβαία πρεσβευτές, για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια. Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Τουρκία και Αίγυπτος εξομαλύνουν, καταπώς φαίνεται, τις σχέσεις τους καθώς για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια, διόρισαν αμοιβαία πρεσβευτές.

Θυμίζουμε οτι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα ήταν εκείνη που είχε σαφώς καλύτερες σχέσεις με τους Αιγύπτιους από ότι η χώρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρότι μουσουλμανική (όπως και το μεγαλύτερο ποσοστό των Αιγυπτίων).

Ειδικά στα θέματα εκμετάλλευσης των ΑΟΖ Ελλάδα και Αίγυπτος παρουσιάζονταν ενωμένες, την ώρα που η Τουρκία φαινόταν απομονωμένη καταφεύγοντας στο παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο θάλασσας με τη Λιβύη.

Πλέον οι σχέσεις Αιγύπτου και Τουρκίας φαίνεται πως βελτιώνονται καθώς σε από κοινού δήλωσή τους Αιγύπτου αναφέρεται ότι η Τουρκία όρισε τον μέχρι σήμερα επιτετραμμένο της, πρέσβη Σαλίχ Μουτλού Σεν, ως πρεσβευτή στο Κάιρο και η Αίγυπτος τον Αμρ Ελχαμαμί ως πρεσβευτή της Αιγύπτου στην Άγκυρα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αναβάθμιση του επιπέδου των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών υλοποιήθηκε σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν οι πρόεδροι των δύο χωρών.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

Exit mobile version